Hanna a legnépszerűbb sportoló

1115

Idén is Vincze Hanna kapta a legtöbb szavazatot az interneten, így ő lett a Sportgála közönségdíjasa. A fiatal motorsport versenyző a szombat esti ünnepségen veheti át az elismerést. Hanna évek óta egyre szebb sikereket ér el. Idén a Forty-Racing csapatában újabb nemzetközi megmérettetés vár rá. A tehetséges lány nem csak kiváló sportoló, de kitűnő tanuló is.

Idén is a cegledisport.hu oldalon lehetett szavazni, ki legyen 2017 legnépszerűbb sportolója, vagyis ki kapja a közönségdíjat. A legtöbb voks idén is Vincze Hannára, a Várkonyi Iskola ötödikes motorversenyzőjére érkezett, Hanna 485 lájkot kapott, így már második alkalommal veheti át a közönségdíjat a szombati sportgálán. A mindössze 12 éves ceglédi lány-mondhatni-beleszületett a motorosok világába.

VINCZE HANNA : Én már belecsöppentem ebbe, mert apukám is versenyzett meg a nővérem is, így én is elkezdtem.

Hanna hat évesen kapta az első motorját, és a parádés versenyeredményekre sem kellett sokáig várni. 2016 kiemelkedően sikeres volt, a Szlovák-Cseh-Magyar Nemzetközi Gyorsasági Motoros Utánpótlás Bajnokságon összetett bajnoki címet szerzett, az első helyezést a nemzetközi fiú mezőnyben egyedüli lányként megszerezve.

A tavalyi versenyszezon kezdetén a H-Moto Team a 10 új versenyzővel bővült összesen 17 fős csapatát a fővárosi Vigadóban mutatták be. A sajtótájékoztatón minden versenyző bemutatkozott a média képviselői előtt. Kis Viktória mellett Hanna a másik lány, aki ezt a kicsit sem lányos sportot űzi. Egyre profibb szinten. Hanna minden szakember szerint is kivételes tehetség, aki céltudatos is egyben, újabb bajnoki címet tűzött ki maga elé. A fiatal lány idén a Forty-Racing csapatában a MIR-Racing Hungary versenyzőjeként, a remények szerint újabb nemzetközi utánpótlás versenyeken fogja húzni a gázkart. Hanna nem csak a sportban sikeres, a tanulmányi eredménye is kitűnő.