Három arany Zalaegerszegen, egy arany Dorogon

616

Zalaegerszegen rendezték szombaton a 2019. évi diák I-es kötöttfogású országos bajnokságot, a Zrinszki Alapítvány Kupát, melyen 55 szakosztály 178 birkózója szállt harcba a bajnoki címekért. Ceglédi szempontból remekül sikerült a bajnokság, egyedüliként csak a CVSE tudott 3 bajnoki címet megszerezni a 14-ből. Józsa Attila 38 kg-ban és a Mizsei testvérek, Milán és Ádám 50 és 54 kg-ban szerezte meg súlycsoportja első helyét.
Józsa Attila a 38 kg-ban három technikai tusgyőzelem után állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára úgy, hogy ellenfelei egyetlen akciópontot sem tudtak végrehajtani rajta, míg ő 27 pontot gyűjtött a három mérkőzés során. Attila ezzel élete második országos bajnoki címét szerezte meg.
Mizsei Milán az 50 kg-ban négy győzelmet követően szerezte meg a végső győzelmet. Az első fordulóban egy magabiztos pontozásos győzelmet aratott 14-9-re. Majd következett két gyors tusgyőzelem. A döntőben pedig szintén egy magabiztos pontozásos győzelem 7-2 arányban. Ezzel megszerezte élete első bajnoki címét.
Mizsei Ádám testvéréhez hasonlóan négy mérkőzést követően zsebelte be az 54 kg bajnoki címét. Az első fordulóban egy 6-0-s magabiztos győzelemmel indított. Majd következett két tusgyőzelem. A döntőben pedig egy gyors technikai tusgyőzelmet követően testvéréhez hasonlóan szintén élete első bajnoki címét szerezte meg.
A ceglédiek Csiszár Adrián révén az 58 kg-ban még egy bronzérmet és a 29 kg-ban Kiss Rómeónak köszönhetően egy ötödik helyezést is begyűjtöttek.
A csapatversenyben a Cegléd a három bajnoki cím ellenére a 2. helyen végzett a több érmet nyerő ESMTK mögött, megelőzve az FTC csapatát.
2019. évi diák I-es kötöttfogású országos birkózóbajnokság, Zrinszki Alapítvány Kupa
29 kg 5. Kiss Rómeó
38 kg 1. Józsa Attila
50 kg 1. Mizsei Milán
54 kg 1. Mizsei Ádám
58 kg 3. Csiszár Adrián
Csapatverseny
1. ESMTK
2. CVSE
3. FTC
Ugyanezen a napon a Dorog Városi Sportcsarnok három szőnyege adott otthont a 2019. évi junior kötöttfogású Fekete Gyémánt Kupának, melyen a magyar mezőny mellett cseh, szerb, ukrán, szlovén, román és szlovák versenyzők próbáltak szerencsét. A magyar versenyzők számára válogatóverseny is volt a korosztály világversenyeire. A Ceglédi VSE 7 birkózóval képviseltette magát az igen erős mezőnyben. Végül a ceglédiek egy első és egy harmadik hely mellett két ötödik helyezést is szereztek. A 60 kg-ban induló Török Tamás egy tus- és három technikai tusgyőzelemmel szerezte meg a végső győzelmet és ezzel bebiztosította a súlycsoportja válogatottságát is. A bronzérmet a 77 kg-ban Mohella Flórián szerezte meg, akit egy korábbi bordasérülése is hátráltatott, ami még nem jött teljesen rendbe, de ennek ellenére is fel tudott állni a dobogóra. A két ötödik helyezést az 55 kg-ban szőnyegre lépő Kecskeméti Dávid és Katona Zoltán szerezte meg.
2019. évi junior kötöttfogású birkózóverseny, Fekete Gyémánt Kupa
55 kg 5. Kecskeméti Dávid és Katona Zoltán
60 kg 1. Török Tamás
77 kg 3. Mohella Flórián