Három pontra a dobogótól

680

A labdarúgó NB II tizenhatodik fordulójában küzdelmes mérkőzést játszott az ellenfeleit Albertirsán fogadó Ceglédi VSE és a kék-piros szerelésben pályára lépő Nyíregyháza Spartacus. Az összecsapást Bogár Gergő vezette, segítői Punyi Gyula és Berényi Ákos voltak.
A nyíregyháziak kezdtek jobban. Az 5. percben Pekár közel is állt a vezető gól megszerezéséhez, de a rövid sarok felé tartó lövését Mursits nagy bravúrral védte. Kicsit később, a 21. percben viszont nem kellett mentenie a  Vasutas kapusának, pedig ha Gajdos közelről eltalálja a kaput, talán a lövés menthetetlen lett volna. A Nyíregyháza többet birtokolta a labdát, de a Cegléd jól megszervezte védőjátékát. Így ebben az időszakban komolyabb  helyzet  nem is alakult ki a hazaiak kapuja előtt. A találkozó első gólja a 28. percben egy remek kontratámadás végén, büntetőből esett. Ekkor Asztalos és Szilágyi játszottak össze. Utóbbi a büntetőterületen belülre cselezte magát, ahol csak szabálytalanul tudták szerelni. A megítélt 11-est Asztalos a baloldalra vetődő Jovát becsapva a jobb  sarokba rúgta. 1-0. A gól után támadásban maradó vendégek válaszára a 41. percig kellett várni. Az egyenlítő gól is büntetőből esett. A gól előtt Mursits nem mindennapi bravúrját tapsolhatták a nézők, amikor szögletre ütötte Pekár szabadrúgását. Következett a szöglet, a Fodor elleni szabálytalanság, és a 11-es. Pekár nem is hibázott. 1-1. Fordulás után, a játékrész elején inkább a Cegléd akarata érvényesült, de játékosai gólhelyzetig nem jutottak. De nézzük is a 2. játékrész legígéretesebb lehetőségeit:

  1. perc: Pekár szánta el magát lövésre, ami nem okozott gondot az elvetődő kapusnak.
  2. perc: Albert indította az átadást védő szorításában váró Sándort, aki úgy vette át a labdát, hogy azzal egyből lövőhelyzetbe is került. Ritkán látható, fantasztikus gól lett a középpályás lövéséből. 2-1.
  3. perc: A mindvégig rendkívül agilis Szilágyi elé visszapattant a kapu elé általa bevezetett labda, lőtt, mellé.
  4. perc: Asztalos duplázhatott volna, de Farkas beadását fölé fejelte.
  5. perc: Pekár szabadrúgását úgy védte Mursits, hogy nem pattant ki róla a labda, így odalett az elkeseredetten próbálkozó, de a nagyobb helyzetbe nem kerülő vendégek utolsó lehetősége is.

A Nyíregyháza többet birtokolta a labdát, a Cegléd kontrái viszont veszélyesebbek voltak. Így összességében nem  érdemtelen a  hazaiak 2-1-es győzelme.