Három verseny szombaton

818

Szombaton több helyszínen is szőnyegre léptek a ceglédi birkózók. A legfiatalabbak a kötöttfogású Közép-Magyarország területi bajnokságon mérték össze a tudásukat Mezőfalván. A két korosztályban 11 szakosztály 125 birkózója küzdött az országos döntőbe jutásért. A CVSE – T.S. Integral 29 birkózóval képviseltette magát a diák I. és diák II. korosztályokban. A ceglédiek közül diák II-ben heten, diák I-ben pedig tizenöten állhattak fel a dobogóra. Cegléd ezzel a csapatverseny első helyén végzett, közel kétszer annyi pontot gyűjtve, mint a második helyezett Érd.

Közép-Magyarország kötöttfogású területi birkózóbajnoksága

Diák II. korcsoport (2007-2008)

23 kg 3. Kis Marcell

29 kg 3. Kovács Zsolt 5. Hörömpő Attila

32 kg 3. Budai Ferenc 5. Albok Balázs

35 kg 1. Manczák Martin 3. Nagy Károly Róbert

38 kg 3. Ungvári Tibor

50 kg 2. Krenyóczi Martin

Diák I. korcsoport (2005-2006)

29 kg 1. Ujszászi Angelika Hanna 2. Hörömpő Attila 4. Kovács Zsolt

32 kg 2. Albok Balázs 3. Szél Viktor

35 kg 1. Józsa Attila 2. Grünberger Márk 3. Nagy Károly Róbert

38 kg 1. Manczák Máriusz Ruben

42 kg 1. Mizsei Ádám 2. Mizsei Milán

46 kg 5. Pap Balázs és Báger Roland

50 kg 3. Csiszár Adrián 5. Német Attila és Bujáki Attila

58 kg 1. Deák Bálint Gergő

63 kg 1. Csiszár Márkó

69 kg 5. Varró Zoltán

85 kg 1. Újszászi Szabolcs

+85 kg 1. Csepregi Miklós

Csapatverseny

  1. CVSE 123 pont
  2. Érd 67 pont
  3. Monor 57 pont
  4. Dunaferr 42 pont
  5. Abony 40 pont

Ugyanezen a napon a kadet korosztály a múlt hétvégi szabadfogás után ezúttal kötöttfogásban küzdött a minősítésért és a válogatott címeres mezért. Tatabányán a magyar mezőny mellett szlovák és ukrán versenyzők is szőnyegre léptek. A ceglédiek ebben a korosztályban hat bikrózóval képviseltették magukat és közülük négyen a dobogósok között végeztek. Az 51 kg-ban Kecskeméti Dávid és a 80 kg-ban versenyző Dömök Péter a súlycsoportjuk élén végeztek és ezzel nagy lépést tettek a válogatottság felé. Dávid az 51 kg csoportküzdelmei során egy tus- és egy technikai tusgyőzelem után a csoportelsőségért a honvédos ellenfelével mérkőzött meg. Dávid kezdett jobban és mivel aktívabb volt ellenfelénél, a második menet elején egy intést követően egypontos előnyre tett szert. Ezt követően csak az eredmény tartására törekedett, ami megbosszulta magát és a bírók a mérkőzés vége előtt néhány másodperccel visszaintették. Így 1-1-re alakult a mérkőzés állása, amivel az ellenfele nyerte az összecsapást. A döntőbe kerülésért a másik csoport elsőjével csapott össze, ahol technikai tussal 10-0 arányban nyert. Így a döntőben újra szembe került a honvédos ellenfelével. Itt már nem követte el azt a hibát, hogy kiengedje a kezéből a győzelmet. Nagy iramot diktált és folyamatosan próbált akciót indítani, így hárompontos vezetésre tett szert. A vége előtt ugyan még a bírók egyszer intették és ezzel 3-1-re módosult az állás, de ez már a mérkőzés végéig nem változott. Így végül ő végzett az 51 kg élén.

A 80 kg-ban Dömök Péter is sorra győzte le az ellenfeleit. Először 4-0-s majd 3-1-es pontozásos győzelmeket követően az elődöntőben 6-1 arányban verte az ESMTK versenyzőjét. A döntőben Dávidhoz hasonlóan szintén a Honvéd versenyzőjével kellett megküzdenie a végső győzelemért. A döntőben Péter végig irányította a mérkőzést és a második menet elején egy intést és pörgetést követően hárompontos előnyt szerzett. A mérkőzés hátralévő részében is ő volt az aktívabb és így ez maradt a végeredmény is. Ezzel megérdemelten szerezte meg a 80 kg első helyét. A Cegléd mellett az ESMTK tudott még duplázni, a többi győztes mind más klubból került ki. A ceglédiek a két első hely mellett Katona Zoltán és Tóth Levente révén még két bronzérmet is nyertek a 48 és a 65 kg-ban. Ezzel a CVSE a csapatverseny harmadik helyén végzett az ESMTK és Honvéd mögött.

Kadet kötöttfogású birkózóverseny

48 kg 3. Katona Zoltán

51 kg 1. Kecskeméti Dávid

65 kg 3. Tóth Levente

80 kg 1. Dömök Péter

A hagyományokhoz híven idén is részt vett a magyar kötöttfogású felnőtt válogatott az év eleji zágrábi nagydíjon, amit szombaton rendeztek. A nemzetközi megmérettetésen évről évre erősebb mezőny jön össze. Idén a teljes horvát mezőny mellett a magyarokkal együtt osztrák, argentin, brazil, fehérorosz, bosnyák, cseh, német, orosz, román, amerikai, szerb, török és szlovák birkózók próbáltak szerencsét. A felnőtt válogatottban ezúttal több ceglédi versenyző is helyet kapott. Az 55 kg-ban Kecskeméti Krisztián és Andrási József is lehetőséget kapott. A sorsolásnak köszönhetően egy ágra kerültek. Krisztián a kazah származású, jelenleg brazil válogatott versenyzővel kezdett. A brazil végül 4-1-re pontozással nyerte a mérkőzést. Andrási a török versenyzőtől technikai tusvereséget szenvedett. Mivel a brazil jutott a döntőbe így Krisztián folytathatta a versenyt a vigaszágon, ahol a bronzéremért az Andrásit búcsúztató török versenyzővel mérkőzött. Meglepetésre a még junior korosztályú Krisztián nagy csatában megverte ellenfelét 3-3-ra pontozással, és így első felnőtt nemzetközi versenyén felállhatott a dobogóra.

Kozák István ezúttal a megszokottól eltérően egy súlycsoporttal fentebb, 72 kg-ban lépett szőnyegre. Pisti szlovák és fehérorosz versenyzők legyőzése után az elődöntőben 4-3-as pontozásos vereséget szenvedett a török ellenfelétől. A bronzmérkőzésem a szintén magyar Léva Tamást győzte le 2-1-re. Így ő is a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Az  Európa-bajnok, vb-bronzérmes, olimpiai ötödik Lőrincz Viktor 87 kg-ban francia, török és orosz birkózókat legyőzve jutott a döntőbe. Az első helyért  az U23-as világ- és Európa-bajnok Szilvássy Erikkel mérkőzött meg. Viktor ezúttal visszavágott a múlt hétvégi Honvéd-kupa vereségéért Szilvássy Eriknek. Kettejük mérkőzése 3-1-gyel végződött. Egy-egy leküldés volt (amiért 1-1 pont is járt), ám akciót ezúttal csak Viktor tudott végrehajtani, megpörgette ellenfelét.

Zágrábi Nagydíj

55 kg 3. Kecskeméti Krisztián

72 kg  3. Kozák István

87 kg 1. Lőrincz Viktor