Hat település – 700 millió forint

1302

Cegléden 15 utca újulhat meg részben vagy egészben. 70 millió forintot nyert útfejlesztésre a város.  A választókerület hat településére összesen több mint 700 millió forintnyi támogatás érkezik. Mikro- kis és középvállalkozások valamint települések is nyertek forrást beruházásokra, útfelújításokra.. Erről ma sajtótájékoztatón számoltak be.

A megyében 61 mikro-, kis- és középvállalkozás nyert el összesen 3 milliárd forintot telephelyeik fejlesztésére. Ebből 5 ceglédi vállalkozás. De 53 önkormányzat is nyert összesen 4 milliárd forintot a belterületi utak felújítására. A nyertesek között van Cegléd, Törtel, Kocsér és Nagykőrös is. A Nemzetgazdasági Minisztérium Pest megye célzott fejlesztését szolgáló programjára óriási volt az érdeklődés.

FÖLDI LÁSZLÓ országgyűlési képviselő: túligénylés: „A meglévő keretre, ami négy milliárd forint volt összesen, többszöröse, mintegy 30 milliárd forintos igény jelentkezett és nagyon örülök annak, hogy egyáltalán ebben a választókerületben négy település kapott megközelítőleg 300 millió forint támogatást ezekre a célokra.”

Cegléd például kicsivel több mint 70 millió forintot nyert. Ez azért is öröm, mert a város útjainak karbantartásában valóban sok teendő van – erről már Cegléd város polgármestere beszélt. A támogatásból 15 utca újulhat meg részben vagy egészben 2454 méter hosszan és kiépül 1736 méternyi csapadékvíz elvezető rendszer is. A munkákat minél előbb el is szeretnék kezdeni.

TAKÁTS LÁSZLÓ polgármester Cegléd: „Ebből meg tudjuk oldani a Zerge utca, Toldi utca, a Klapka György utca, a Vadász utca és a Lövölde utca, a Gyopár utca, a Béla utca Vörösmarty téri szakasza, a Török utca egy szakasza, a Nyár utca, a Görbe utca, Sátor utca, Sáfrány utca és a Molnár köze, valamint a Hollós utca egyes szakaszainak megújítását. Én úgy gondolom, hogy ez nagyon komoly előrelépést jelenthet.”

Takáts László megköszönte mindazok munkáját – elsősorban a Ceglédi Városfejlesztési Kft munkatársainak, de a hivatal dolgozóinak is – akik a pályázat előkészítésében részt vettek és megköszönte Földi László országgyűlési képviselőnek is azt a lobbi tevékenységet, ami hozzásegítette a várost a forráshoz.  Törtel is nyert forrást belterületi utak fejlesztésére, a település majd 100 millió forinttal gazdálkodhat.

GODÓ TIBOR polgármester Törtel: „2014-ben, amikor hivatalba léptem, azzal szembesültünk, hogy Törtel község belterületi útjainak mintegy 60 %-a poros útfelület. Ősszel, télen pedig sáros. Én úgy gondolom, hogy a választókerületben, illetve a térségben talán az egyik legrosszabb helyzetben lévő településről beszélhetünk. És amikor ez a lehetőség adódott, illetve képviselő úr tájékoztatott bennünket, hogy lehet majd ilyen célra pályázni, akkor a képviselő testület sem ült a babérjain, hanem a 2017-es költségvetésbe beépített mintegy 90 millió forintot.”

Már 12 makadám utat megépítettek, ezek aszfaltozását is betervezték jövőre. A mostani forrásból másfél km-nyi útszakaszt, három utcát tudnak felújítani.  Földi László elmondta: a támogatási program nem fejeződik be, ősszel újabb 6 milliárdos támogatási lehetőség nyílik meg.