Horgászverseny a nemrég kialakított Hármas Tavon

1341

Horgászversenyt tartottak a nemrég kialakított Hármas Tónál. A megmérettetésen az a horgász nyert, aki a legnagyobb súlyú halat fogta ki. Az első három helyezett kupákat és értékes nyereményeket kapott.

A Hármas Tó minden egyes szegletét horgászok foglalták el a napokban, hiszen most tartották a Hármas Tó Kupa első fordulóját. Mindenki nagyon felkészülten érkezett a versenyre, a legmodernebb technikával próbálták meg kifogni a legnagyobb halakat.

SÁRI JÁNOS: ,,Feederes technikával horgászunk. Egy olyan lebegő csali van az etetőkosár körül, amit, ha a hal elkezd enni akkor automatikusan beszívja a csalit.”

A halak leginkább az édes ízeket szeretik – magyarázta a horgász.

SÁRI JÁNOS: ,,Ezt nagyon szeretik, ez hallisztes. Vagy például van epres is. Az édes ízekre mennek inkább. Az epres ízesítésű felhőt is képez a vízben, tehát egy 30 cm-es körben a csali körül egy ilyen epres légteret képez és ezáltal odavonzza a halakat.”

Sári János leginkább vadvizeken szokott horgászni, de most ellátogatott a Hármas Tóhoz is, hogy megmérettesse magát.

SÁRI JÁNOS: ,,Kikapcsolódás legfőképp, hobbi. Voltunk itt előzőhéten és jó eredményeket értünk el. Most egy kicsit kevesebb az eredmény, de a sport a lényeg.”

A horgászversenyen az nyert, aki a legnagyobb súlyú halakat fogta ki. Az első három helyezettet díjazták, ők kupákat és további értékes nyereményekkel térhettek haza. Az újonnan kialakított tó egyébként egy sport horgásztó, melyen helyet kapott még egy gyerektó is. A tulajdonos legfőbb célja az, hogy olyan horgászcentrumot alakítson ki, ahol nem csak horgászni lehet, hanem pihenni és kikapcsolódni is.