Idősek hete a Szociális Otthonban

1355

Zenés irodalmi kávéházzal kezdődött az Idősek hete a Szociális Otthonban. Versolvasással, zenefelismerő vetélkedővel és zongoratájékkal készültek a szervezők. Az Idősek Világnapja alkalmából évről évre többnapos programsorozattal kedveskednek az intézmény dolgozói a lakóknak.

Szépen feldíszített asztalok, sütemények, kávé és hangulatos zongorajáték – ma az Idősek Világnapján a Szociális Otthonban programokkal kedveskedtek a lakóknak. A résztvevőket az intézményvezető, Szabóné Kökény Erzsébet köszöntötte.

SZABÓNÉ KÖKÉNY ERZSÉBET, intézményvezető, Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ: ,,Mi erre a hétre készültünk egy kis rendezvénysorozattal és szeretnénk önök felé a szeretetünket, a köszönetünket kifejezni. Kívánom azt, hogy a héten mindennap érezzék jól magukat a programokon és köszönjük, hogy együtt ünnepelhetünk.”

Az ünnepi napon részt vett az alpolgármester is. Hegedűs Ágota köszöntő beszédében úgy fogalmazott: jó látni és tudni, hogy vannak igazán elkötelezett emberek, akik az idősgondozásra tették fel az életüket. De arról is beszélt, hogy a kor előrehaladtával vissza kell venni a saját akaratból. Talán az embernek ezt a legnehezebb elfogadnia, de az sokat segíthet, hogy az intézmény lakói egy nagy családot alkotnak.

HEGEDŰS ÁGOTA, alpolgármester: ,,Önök sok mindent megéltek már, voltak gyerekek, házastársak, szülők és nagyszülők, mindig egy nagy közösség része voltak, motorja, oszlopa. Most pedig itt vannak ebben a közösségben többé, kevésbé egészségesen, vidáman és némelyek még tettre készen. Kívánom, hogy soha ne fáradjanak el, találjanak mindig egy következő célt, amelynek teljesítése után jól esik majd a pihenés.”

A programra több lakó a saját versével készült. De volt zenefelismerő játék is. A helyes választ adók jutalom édességet kaptak. A mai irodalmi kávéházzal pedig elkezdődött az Idősek hete. A napokban színes programokkal kedveskednek az intézmény dolgozói a szépkorúaknak.