Informatikai eszközöket kaptak az iskolák

1573

Tableteket és projektorokat kaptak a Ceglédi Tankerület iskolái. Összesen 60 millió forint értékben, mintegy 750 eszközt adtak át ma délelőtt az igazgatóknak. Az informatikai fejlesztéssel a kormány a felső tagozatos gyerekek tanulását szeretné segíteni. A tableteket az ötödik osztályosok használhatják majd a tanórákon.

Gondosan összekészítve, több sornyi és oszlopnyi informatikai eszköz fogadta ma délelőtt a ceglédi tankerület intézményeinek vezetőit. Az igazgatókat azért hívták össze, hogy átadják az összesen mintegy 60 millió forint értékű eszközt: tableteket és projektorokat.

FODOR GÁBOR, igazgató, Ceglédi Tankerület. 417 tablet átadását jelenti, illetve 240 darab projektor kerül kiosztásra. A projektor átadás apropója az volt, hogy a Szakszolgálat által megkapott közel 400 projektorból a főigazgató úr döntése alapján átadásra kerül 240 projektor egy olyan felmérés eredményeképpen, amelyben ti, igazgatók megírtátok, hogy mennyi projektorra lenne szükségetek, hogyha kapnátok.

A ceglédi tankerületi központban már második alkalommal nyílt lehetőség informatikai fejlesztésre- mondta köszöntőjében Fodor Gábor, tankerületi igazgató.

FODOR GÁBOR, igazgató, Ceglédi Tankerület: Mostmár 2016 augusztusa óta, amióta önálló költségvetése van és aztán 2017 óta amikor önálló költségvetési szerv is, azóta a fejlesztésekre mindig volt pénz és mindig jó helyre kerültek ezek a forintok. Szeretném megköszönni a kormánynak, a döntéshozóknak, hogy ilyen módon támogatták a tankerületünket.

Valamennyi iskola igazgatója nagyon örült az eszközöknek. A Losontzi István EGYMI-ben 420 diák tanul. Mint az intézmény vezetője mondta: hálásak az informatikai eszközökért.

FARKAS EDIT, igazgató, Losontzi István EGYMI:  Mintegy 15 tabletet és 20 projektort kapott az intézmény ezen a napon. Ez majd’ 4 millió forint támogatás. Én azt gondolom, hogy a mi intézményünkben kiemelten fontos szerepünk van abban, hogy segítsük a gyermekeket, hiszen halmozottan hátrányosak, sajátos nevelési igényűek, és ez egy nagyszerű dolog a tankerülettől, és a Klebelsberg központtól, hogy ezt a lehetőséget megadta számunkra.

A tableteket az iskolák ötödik osztályos tanulói használhatják majd a szaktárgyi órákon.