Ismét érem a legfiatalabb korosztályban

422

A 2021/2022-es szezon utolsó asztalitenisz ranglistaversenyét rendezték meg az Ormai László Sportcsarnokban. Szombaton a lányok, vasárnap a fiúk voltak érdekeltek.
A legfiatalabb korosztályban most is sikerült érmet szerezni, hiszen Zsigmond Simon döntőbe jutott. Simi a csoportküzdelmek után előnyerőként várhatta budaörsi ellenfelét, akivel szemben kicsit akadozott még a játék, majd a döntőbe jutásért Ukrajnából érkező, kellemetlen stílusú riválisát már simán, 3:0-val búcsúztatta. A döntőben Zubor Péter ellen sajnos nem volt esély, fizikálisan előrébb tart a BVSC neveltje.
Az U13-ban főtáblán kezdett Simi, ahol a 4 közé jutásért 0:2-es hátrányból fordítani tudott, végül 12:10-ra kikapott a szintén BVSC-s játékostól. Petrik Sebestyén csoportelsőként feljutott a főtáblára, ahol szoros játszmákban kikapott szegedi ellenfelétől.
Telek Kristóf az U15-ben – feledtetve az U13-as gyenge játékát – bravúrosan, 3:1-re legyőzte az U13-ban 3. helyezett Harkányi Ábelt, majd kecskeméti ellenfelét szintén 3:1-re múlta felül. Így csoportelsőként jutott fel a főtáblára, ahol sikerült nyernie egyet, ajkai játékost legyőzve. Simon is feljutott a főtáblára, ahol 1:2, 3:7-ről fordított és nyert 3:2-re az ajkai Kázmács Bencével szemben. Érdekesség, hogy két játékosunk a verseny 1. és 2. helyezettjétől kapott ki.
Bronz fokozatú utánpótlás országos asztalitenisz ranglistaverseny
Június 12. Budapest, Ormai L. Csarnok
U11
2. Zsigmond Simon
U13
A 8 közé jutott Zsigmond Simon
A főtáblára jutott Petrik Sebestyén
U15
A 16 közé jutott Telek Kristóf és Zsigmond Simon