Ismét győzött a CKE

617

A Szolnok U23-as kosárlabdacsapatát bajnokin fogadta a Hepp Kupa négyes döntőjébe jutott Ceglédi KE. Az NB I/B-s találkozó szoros eredménnyel, de a vendéglátók sikerével zárult.
Frank vezérletével jobban kezdtek a vendégek. Az irányító ráadásul két triplát is dobott, melyekkel 12-6-os előnyt szereztek, s ezt meg is tartották az első negyed végéig. A második játékrész eleje sem sok jóval kecsegtetett, de 20-28-as állást követően lendületesebb és főleg eredményesebb lett a hazaiak játéka, akik Miller kosarával a 16. perc közepén szerezték meg először a vezetést. Jól sikerült az első félidő hajrája, amit a 40-30-as állás is jelzett, de Tóth két kosara után négy vendégpont következett.
Fordulás után is folytatódott a sok hibával tarkított összecsapás. A hibákból a játékvezetők is alaposan kivették a részüket. Fej-fej mellett haladtak a küzdő felek, s ebben a szolnoki fiatalok közül komoly szerepe volt az öt triplát szerző, összességében 20 pontig jutó Csáknak. Az utolsó percben nagy taktikai csatát vívtak az edzők is, akik egymást váltva időkéréssel sorban megállították a játékot. Ebben az időszakban a ceglédiek hat büntetőt is dobhattak, melyekből Miller és Tóth csak egyet-egyet értékesített. A végeredmény kialakulásában óriási része volt Csákvárinak, aki Tóth gyűrűről lepattanó labdáját megszerezte, és így továbbra is a hazaiaknál maradhatott a labda. A sűrű programban egy hét alatt harmadik mérkőzését játszó, fáradtnak tűnő és ráadásul sérültekkel tűzdelt CKE végül nagyobb rutinjának köszönheti kínkeservesen megszerzett győzelmét. A találkozó végeredménye 74-71 lett. A Cegléd legeredményesebb játékosai a 23 pontot szerző Miller, és a 15 pontot jegyző Tóth voltak.