Ismét lesz kerékpár regisztráció

1087

Ismét lehet regisztráltatni a bicikliket. Augusztus 31-én délelőtt a Selyem utca 2. szám alatt várják a kerékpárosokat. A regisztráció során a kerékpár sorszámmal ellátott matricát kap, amely alapján könnyebb megtalálnia a rendőrségnek, ha ellopnák a biciklit. A nyilvántartásba vétel mellett a rendőrség a hiányzó kötelező tartozékokkal is megajándékozza a bicikliseket.

Eddig két helyszínen regisztrálhatták a kerékpárjaikat a lakosok. Első alkalommal az Árpád utcai, második alkalommal pedig a Kősöri úti kerékpárüzletnél várták az érdeklődőket a Ceglédi Rendőrkapitányság munkatársai. Sós Zsanett törzsőrmester egy korábbi interjúnkban a kerékpár regisztráció céljáról beszélt.

SÓS ZSANETT, törzsőrmester, Baleset-megelőzési előadó, CRK: ,,A Ceglédi Rendőrkapitányság és a Cegléd Városi Baleset-megelőzési Bizottság egy új programsorozatot talált ki a nyárra való tekintettel. Ugyanis nyáron megnő a kerékpáros forgalom és a kerékpár lopások megelőzése érdekében most nem a Ceglédi Rendőrkapitányságon hajtjuk végre a kerékpár regisztrációt, hanem különböző kerékpárüzletek előtt. Most első helyszínünk a Molnár Kerékpár üzlet, ide jöhetnek a kerékpár tulajdonosok és regisztrálhatják a kerékpárjaikat.”

A következő ingyenes kerékpár regisztráció augusztus 31-én lesz délelőtt 9 órától 12 óráig a Selyem utca 2. szám alatt. A rendőrség nem csak a bűnmegelőzésre fektet nagy hangsúlyt, hanem a balesetmegelőzésre is. Ennek érdekében a regisztráció mellett átnézik a kerékpárokat, hogy megvan-e rajtuk minden kötelező tartozék. A hiányzó eszközöket ajándékba kapják a biciklisek. A Selyem utcai kerékpárüzlet is kedveskedik aznap a látogatóknak. Ingyenesen állapotfelmérést végeznek a kerékpárokon, valamint egészen szeptemberig 15%-os kerékpárvásárlási kedvezményt és 20%-os alkatrész kedvezményt adnak a vásárlóknak.