Játékos őszköszöntő

1532

Játékos őszköszöntőre várták a város óvodásait a Táncsics iskola Népkör utcai épületébe. Szeretnék, ha a kicsik iskolássá válásuk előtt jobban megismernék az intézményt és a tanítókat. Sok színes programmal készültek az óvodásoknak, volt zenés torna, kézműves foglalkozás, táncház és nyelvi játék is.

Az őszről általában mindenkinek a tanévkezdés jut eszébe. Bár hideget hozó évszak mégis megvan a maga varázsa – mondta köszöntő beszédében az igazgató, Rimóczi Gábor.

RIMÓCZI GÁBOR, igazgató, Táncsics Mihály Általános Iskola: ,,Amikor ide tartottam a Szabadság téren kellett átjönnöm és gyönyörű színeket láttam. Zöld, sárga, barna színekben pompáztak a fák. Szerintem gyönyörű. Megvan a szépség, megvan a harmónia és ezt bemutatják a kollégák nektek, különböző feladatokban.”

Az őszköszöntő programot már több, mint tíz éve rendszeresen megszervezik a Táncsics iskola Népkör utcai épületében – mondta a szervezőpedagógus, Ócsai Annamária.

ÓCSAI ANNAMÁRIA, szervezőpedagógus: ,,Az óvodás gyerekekkel szeretnénk megismertetni a Népkör utcát. Itt is indul egy első osztály, egy hagyományos tanrendű és nagyon nagy szeretettel várjuk azokat a gyerekeket, akik egy kicsit lassabb tempóban haladnak.”

Az ilyen alkalmakkor az óvodások megismerkedhetnek a leendő pedagógusaikkal és az iskola épületével is.

ÓCSAI ANNAMÁRIA, szervezőpedagógus: ,,Nagyon reméljük, hogy olyan tapasztalatokkal fognak innen elmenni, ami jó emlék lesz számukra és szívesen fognak visszajönni hozzánk.”

Az intézménybe ismét ellátogatott Vámos Robi rajzoló, designer is, aki külön erre az alkalomra érmeket készített a kicsiknek.

VÁMOS ROBI, rajzoló, designer: ,,Én országosan tartok rajzos foglalkozásokat és volt szerencsém először Ócsai Annamária osztályába kerülni és bátran állítom most már 62 iskolában voltam, de ez a kedvencem.”

Az óvodásoknak sok színes programmal készültek a szervezők. Volt kézműves foglalkozás, nyelvi játékok és zenés torna is.