Jól halad a felújítás

1087

December elejére készülnek el a Szent Kereszt Katolikus Iskola felújításával. Az intézmény külső hőszigetelése mellett kicserélik a nyílászárókat, megújul a tetőszerkezet és fűtéskorszerűsítés is lesz. A váci egyházmegye pályázaton nyert mintegy 290 millió forintot a beruházásra. A felújításnak köszönhetően az iskolának a fűtésköltsége a felére csökkenhet.

Sokan dolgoznak a Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola felújításán. A beruházás sokrétű, a szakembereknek van feladatuk bőven. Az intézmény homlokzatán 1993 óta semmiféle felújítás nem történt, így mindenki nagyon várta már mikor szépül meg az épület. A váci egyházmegye most járt sikerrel. Egy KEHOP-os pályázaton nyertek mintegy 290 millió forintot amelyet további 70 millió forinttal egészítenek ki ,hogy teljeskörű lehessen a megújulás. A külső hőszigetelés mellett számos munkát végeznek az épületen.

RAJTA LÁSZLÓ, igazgató, Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola: Az ablakokat most gyártják le, tehát lesz nyílászáró csere is. Utcafronton és belül is. Napelemek lesznek felszerelve az „A” és a „B” épület teljes utcafrontján, emiatt van a tetőcsere. És van a fűtéskorszerűsítés. Már beszerelték a lapradiátorokat. Még a gerinchálózat fog következni és a barakkban pedig a kazánhelyiség kialakítása.

 A korszerűsítésnek köszönhetően az iskola fűtésköltsége a felére csökkenhet-mondta örömmel az igazgató. Rajta László azt is elárulta: szép, ízléses sárgás színt fog kapni az épület. A felújítás ideje alatt a tanárok és diákok részéről is kitartásra van szükség. A tanítást némileg nehezítik a munkálatok, de a türelem meghozza gyümölcsét-tette hozzá Rajta László.

RAJTA LÁSZLÓ, igazgató, Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola: Mi nagy-nagy örömmel fogadtuk és fogadjuk. A kollégákat már régóta készítettem, készítettük, hogy nagy-nagy türelemre lesz szükség ahhoz hogy ezt átvészeljük. De nyilván valamennyire akadályozza a tanítást. Termeket kell átcsoportosítanunk, a tanulók kijárási terve más, munkaterületről van szó, ide nem jöhetnek. Összetett dolog. A bejáratokkal is vannak problémáink. De ettől szép az élet, hogy küzdünk és szebbek leszünk. Mármint az épület.

 A felújítással jól haladnak. Ha minden az ütemterv szerint alakul, a kivitelező december 4-re elkészül valamennyi munkával-mondta az igazgató.