Kerékpárút épül a Felszegi úton

966

Elkezdték a Felszegi úti kerékpárút építését. Az új út majd a Pesti úti és a Széchenyi úti kerékpárutat köti össze. Ezzel megkönnyítve és biztonságosabbá téve a biciklisek közlekedését. A munkálatok az időjárástól függően május végéig befejeződnek.

Mintegy 20 millió forintból épül meg a Felszegi úti kerékpárút. A munkálatok ma délelőtt kezdődtek.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: ,,Ez a folyamat beleilleszkedik abba, hogy az elmúlt években a meglevő kerékpárút hálózatunkat sikerült új burkolattal ellátni, megújítani, amit idén és folytatunk, viszont vannak olyan szakaszok, amik hiányoznak a város kerékpárút hálózatából, ilyen a Felszegi út melletti kerékpárút is, ami a Széchenyi út és a Pesti úti kerékpárutat hivatott összekötni.”

Erre a kerékpárútra már régóta várnak a lakosok, hiszen így sokkal egyszerűbben és biztonságosabban tudnak majd biciklivel közlekedni – fogalmazott a polgármester.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: ,,Zöld terület fog megújulni mellette és reményeink szerint biztonságosabbá válik a kerékpáros közlekedés. És ezt a folyamatot az idei esztendőben, illetve a következő években szeretnénk folytatni a még meglevő kerékpárút hálózat felújításával, illetve új kerékpárutak megépítésével.”

A sajtótájékoztatón részt vett a körzet képviselője Kónya Ágnes is, aki örömét fejezte ki a beruházással kapcsolatban.

KÓNYA ÁGNES, önkormányzati képviselő: ,,Nagy örömömre szolgál, hogy igaz ez egy határterületen futó kerékpárút, ami a Felszegi úton majd áthalad a Pesti út felé, de a kertváros, illetve az Öregszőlő lakóövezetnek azt hiszem, hogy nagyon nagy segítséget fog nyújtani a közlekedésben és innentől kezdve sokkal egyszerűbben és biztonságosabban tudnak majd közlekedni az itt lakók.”

A munkálatok várhatóan az időjárástól függően május végéig bejfejeződnek.