Keszthelyi Luca lett a legjobb atléta Magyarországon a korosztályában

748

Szombaton a BOK Csarnokban rendezték meg Magyarország 2017. évi serdülő és újonc fedettpályás összetett bajnokságát. A versenyen több száz 13–15 éves korosztályú sportoló vett részt, akik megküzdöttek a többpróba magyar bajnoki címekért. A Ceglédi VSE Atlétikai Szakosztályából Keszthelyi Luca indult a versenyen és gyönyörű versenyzéssel megszerezte az újonc korosztályban a Magyarország  2017. évi újonc fedettpályás többpróba magyar bajnoka címet.

Luca korosztályában /13 éves – újonc/ négypróba verseny van, ami a 60 m gátfutásból, súlylökésből, távolugrásból és magasugrásból áll. Luca a versenyzését a gátfutással kezdte, ahol sajnos egy kicsit beragadt a rajtnál, de így is 10,08 mp-es időt tudott futni, amivel 697 pontot szerzett és a 6. helyen zárt. A  második versenyszám a súlylökés volt, ahol Luca kiváló versenyzéssel, új egyéni csúccsal 10,87 m-t lökött. Ezzel 587 pontot szerzett és a 3. helyen végzett. A harmadik versenyszámban, a távolugrásban szintén új egyéni csúcsot  ugrott  4,92 m-rel, amiért 538 pontot kapott és ez az ugrás már  2. helyet ért. A három versenyszám után még csak a 2. helyen volt, 30 ponttal lemaradva az elsőtől, de ezután következett kedvenc száma, a magasugrás. Luca itt nem hagyott kételyt senkiben, hogy ki a legjobb ugró a korosztályában és hiba nélkül átugrotta a 158 cm-es magasságot, míg vetélytársa, az addigi első csak 152 cm-t. Luca ezzel a magasugrásban szerzett győzelemmel 712 pontot kapott és megszerezte a végső győzelmet, ami  egy újabb magyar bajnoki címet ért, most többpróbában. Összességében  2534 pontot ért el,  ami új országos csúcsot jelent többpróbában a korosztályában. Luca minden dicséretet megérdemel, mert a tehetsége mellett  a példaértékű hozzáállásával, sokszor napi több órás edzésmunkával megvalósította kitűzött céljait, amivel korosztálya legjobb atlétája lett.

Eredmények:

https://atletika.hu/sites/default/files/masz/eredmenyek/2017/219-magyarorszag-serdulo-es-ujonc-fedettpalyas-osszetett-bajnoksaga-2017-eredmenyek-0304194021.pdf

Eredményhirdetés:

https://youtu.be/3_r5FTLQ3UI