Keszthelyi Luca magyar bajnok helyből ötösugrásban

919

Budapesten rendezték az országos serdülő és újonc atlétikai versenyt az Ikarus pályán.

A Ceglédi VSE atlétikacsapatát 3 versenyző képviselte, Keszthelyi Luca, Tóth Nikolett és Gál Fanni. Luca magasugrásban és ötösugrásban, Niki 1500 m-es akadályfutásban, míg Fanni 300 és 600 m-es futásban indult.

Az ob első versenyszáma az újonc magasugrás volt, így Luca egyből versenybe került, míg a többiek csak később versenyeztek. Magasugrásban 18-an indultak, így Lucának elég sokat kellett várnia, mire elérte a magasság a 148 cm-t, ahol beszállt a versenybe.

Ez után a magasság után már csak ketten maradtak versenyben, Luca és egy FTC-s lány, Vörös Franciska, akivel már két hete a diákolimpián is versenyzett az aranyért.

161 cm-ig Luca elsőre átugrotta a magasságokat, míg vetélytársa többször hibázott, így nagy esély volt a végső győzelemre. A 161 cm-nél viszont Luca mindháromszor elrontotta az ugrását, míg riválisa a harmadik kísérletre átugrotta, így övé lett a magyar bajnoki cím. Most nem sikerült magasugrásban az arany, de Luca kárpótolta magát hármasugrásban.

A helyből ötösugrásban 26 versenyző indult és az első 3 ugrás után az első 8 legjobb jutott a döntőbe, ahol szintén 3 ugrási kísérletet tehettek. Luca a legjobb eredménnyel,  12,82 m-rel jutott a döntőbe, ahol a 4. ugrásra a fehérvári vetélytársa 13,08 m-t ugorva átvette a vezetést. Fel volt adva a lecke Lucának, hogy leugorja a legjobbat, de megcsinálta. 4. ugrásra 12,98 m-t, 5. ugrásra 13,11 m-t és 6. ugrásra 13,15 m-t elérve, kiváló teljesítménnyel megnyerte a versenyt és az ob aranyat, így kárpótolta magát a magasugrásban elvesztett aranyért. Luca ezen a versenyen ötször javította meg az egyéni csúcsát, amit 12,70 m-rel tartott eddig.

Tóth Niki az 1500 m-es akadályfutásban indult, ahol kiváló vetélytársakkal versenyezve a 7. helyet szerezte meg.

Gál Fanni mind a 300, mind a 600 m-en a népes mezőny második felében végzett, ami azért is szép teljesítmény tőle, mert nemrég kezdte csak az atlétikát és ez volt az első komolyabb versenye.

Luca helyből ötösugrását itt lehet megnézni:

https://youtu.be/t7qKxRPHcvk