Keszthelyi Luca megnyerte a magasugrást a magyar serdülőválogatott versenyén

542

A hétvégén, szombaton hideg, szeles időben versenyzett Győrben 5 ország atlétikai serdülőválogatottja. A magyar csapaton kívül Csehország, Szlovákia, Horvátország és Szlovénia serdülő atlétái mérték össze tudásukat. A válogatott viadal csapatverseny volt, ahol egyénileg nem értékelték a versenyzőket, hanem a versenyszámokon elért helyezések alapján pontokat kaptak a csapatok, amelyeket a végén összegezve a legtöbb pontszámot kapott csapat nyerte meg a versenyt. Minden versenyszámban két versenyző képviselte az országát.
Magasugrásban Luca mellett az eddigi legnagyobb vetélytársát, a kecskeméti Barna Patríciát válogatták be, akivel most közösen kellett elvenni a riválisok kedvét. Luca a magasugró versenyt nagyon magabiztosan kezdte, 167 cm-ig csak 2 hibát vétett, míg a vetélytársak menet közben sorra potyogtak ki. Már 150 cm fölött elkezdtek kiesni a többiek, és a 164 cm-es magasságot már csak hárman ugrották át, Patrícia, Luca és egy cseh lány. Ezután 167 cm-re emelték a lécet, amit Luca az elsőre átugrott, míg a többiek leverték. Ekkor már előre lehetett vetíteni Luca sikerét, ami be is következett, mikor a többieknek a harmadikra sem sikerült átugraniuk ezt a magasságot. A verseny Lucának még ezután sem ért véget, mert a lécet 170 cm-re tették fel. Sajnos ezt nem sikerült átugornia, de két kiváló kísérlete így is volt, amikor a magasság megvolt és csak a sarkával verte le a lécet. Ez a jövőre nézve nagyon bíztató, és bízunk benne hogy a jól megérdemelt őszi pihenőt követően frissen, kipihenten, egy erős alapozás után már a jövő februári ob-n ezt a magasságot is meg fogja ugorni.
Ezzel a versennyel véget ért a 2018. évi versenyszezon a serdülő atlétáknak, de a gyerekeknek lesz még a hétvégén egy versenyük Budapesten, a Budapest-bajnokság, amely minden évben a gyerek korosztály számára is az utolsó viadal.