Keszthelyi Luca megszerezte idei harmadik magyar bajnoki aranyát is

477

A hétvégén a budapesti BOK csarnokban rendezték meg a fedettpályás
atlétikai magyar bajnokság összetett versenyét.
Összevonták a felnőtt és az U20-as korosztály mezőnyét, így Luca a felnőttekkel is együtt versenyzett az érmekért. A fedettpályán csak ötpróbájuk van a versenyzőknek. Az első versenyszám a 60 m-es gátfutás volt, ahol Luca gyönyörű versenyzéssel és 9,33 mp-es egyéni csúccsal a korosztályában az 1. helyen végzett, de utána is kitett magáért. Magasugrásban 179 cm-t, távolugrásban 551 cm-t, súlylökésben 8,84m-t teljesített, míg az utolsó versenyszámban, a 800 m-en 2 perc 44 mp-es idővel az U20-as mezőnyben magyar bajnoki aranyérmet szerzett. Teljesítményével a felnőttek mezőnyében Luca megszerezte első felnőtt magyar bajnoki bronzérmét.
A hétvégén versenyzett még felnőtt felkészülési versenyen a BOK csarnokban a még csak 15 éves Ecseri Angéla, aki először 200m-en verte meg a teljes mezőnyt 25,58 mp-es idővel, majd másnap, 400 m-en 57,68 mp-es idővel a 8. helyen végzett, új egyéni csúcsokat futva.
Tóth Gergő is megmérettette magát az első felnőtt magasugró versenyén az MTK-nál. A felnőtt magyar bajnokokat felvonultató mezőnyben Gergő a 16 évével még kicsit elveszett, de már mutatta tehetségét, és 190 cm-es ugrással a középmezőnyben végzett.
Keszthelyi Luca megkapta meghívóját a felnőtt atlétikai válogatottba, míg Angéla és Gergő az ifjúsági válogatottba.