Két ceglédi atléta az utánpótlás válogatott keretében

433

Keszthelyi Lucán kívül – aki már évek óta korosztályos válogatott – Ecseri Angélát is meghívták a válogatott keretbe, ami nagy elismerés a ceglédi atlétikának. Keszthelyi Lucára az U18-as Európa-bajnoki keretben számít a szövetségi kapitány Kámán Bálint, míg Ecseri Angélára az U16-os serdülő válogatottban.
A lányok tehetsége mellett az elvégzett munkának, hozzáállásnak és szorgalomnak is beérett az eredménye, ami már a fedettpályás ob-n is megmutatkozott. Luca a tavaszi fedettpályás ob-n aranyérmet szerzett magasugrásban és ötpróbában, míg távolugrásban ezüstérmet. Angéla 300 m-en szerzett egy bronzérmet, míg a 60 m-es gátfutásban és ötpróbában két 5. helyet ért el.
Sajnos a járvány miatt az ifi Eb elmarad, de amennyiben a járványhelyzet engedi, már júliustól életbe léphet egy új versenynaptár, ami pótolja az elmaradt hazai és nemzetközi versenyeket. Reméljük, jól sikerül a felkészülés a nyári versenyekre és a korosztályos válogatottban is szép eredményeket fognak elérni az atlétáink. Lucára alapvetően az ugrószámokban számíthat a viadalokon a kapitány (magas-, távol- és hármasugrás), de ötpróbában is nagyon jó. Angéla fő versenyszáma a 300 méteres sík- és a 300 méteres gátfutás, de távolugrásban is lehet rá számítani.