Két korosztályban is területi bajnok a CVSE

550

Szombaton rendezték a szabadfogású diák és serdülő területi birkózóbajnokságokat, ahonnan a csapatok a következő hétvégén megrendezésre kerülő országos döntőre kvalifikálhatták magukat. A Közép-Magyarország Területi Bajnokságra Nyársapáton került sor. A CVSE – T.S. Integral mind a két korosztályban indította a csapatát. A diákoknál hat, a serdülőknél négy együttes küzdött a három továbbjutó helyért.
A szabályok szerint a serdülőknél körmérkőzés alapján dőlt el a sorrend. A Cegléd az első fordulóban a Sziget SC csapatát 38-10, majd a második mérkőzésen Abonyt 45-1 arányban győzte le. Az utolsó fordulóban az Érd következett volna, de egy sérülés miatt már nem tudtak kiállni a találkozóra, és így a Cegléd 50-0 arányban nyerte a mérkőzést. Ezzel a ceglédiek csoportelsőként jutottak a döntőbe.
A területi bajnok serdülő csapat tagjai: Grünberger Márk, Manczák Máriusz, Török Olivér, Cseh Dávid, Rafael Dániel, Rehor Levente, Barta Milán, Szabó Richárd, Molnár Pál, Csiszár Márkó, Komáromi Viktor és Ujszászi Szabolcs.
Közép-Magyarország Területi Bajnokság, serdülők
1. CVSE
2. Sziget SC
3. Abony
4. Érd
A diákoknál két hármas csoport került kialakításra, ahol a ceglédiek a Dunaferr és az Érd csapataival került egy csoportba. A CVSE a Dunaferrt 49-5-re, az Érdet 34-21-re győzte le. A döntőben a másik csoport győztesét, a Gurics SC-t 50-5 arányban múlta felül a Cegléd és ezzel a diákok is megszerezték a területi bajnoki címet. Így mind a két csapat kiemeltként utazhat a Miskolcon megrendezésre kerülő országos döntőre.
A területi bajnok diák csapat tagjai: Kiss Marcell, Mojs Rómeó, Dinyák Benjamin, Budai Ferenc, Józsa Attila, Ungvári Tibor, Manczák Rajnald, Mizsei Milán, Mizsei Ádám, Pap Balázs, Csiszár Adrián, Bujáki Attila, Cseh Nándor és Varró Zoltán
Közép-Magyarország Területi Bajnokság, diák korosztály
1. CVSE
2. Gurics SC
3. Érd
4. Abony
Vasárnap az országos szabadfogású utánpótlás csapatbajnokságon vett részt a Cegléd. A Dunaharasztiban megrendezett viadalon tizenhárom csapat küzdött a bajnoki címért. A Cegléd az első fordulóban a Kaposvárral mérkőzött meg. Az utolsó előtti mérkőzésen a 92 kg-ban szőnyegre lépő Kecskeméti Szebasztián egy akció indítása után rosszul érkezett a szőnyegre és kiugrott a válla, de ennek ellenére befejezte az akciót és az ellenfelét is be tudta tusolni. Ezzel a győzelemmel a csapat is megnyerte a mérkőzést 22-14 arányban. A következő fordulóban a címvédő és az idei bajnokságot is megnyerő ESMTK következett, ahol a Cegléd 35-5-ös vereséget szenvedett. A CVSE a vigaszágon folytathatta volna az Érd ellen,de az ESMTK ellen a sérült Kecskeméti Szebasztiánt vissza kellett léptetni a mérkőzéstől, s a szabályok szerint ha valaki visszalép, a folytatásban már nem szerepeltethető. Mivel a Cegléd a kötelező 7 versenyző helyett csak 6 versenyzővel tudott kiállni, így az Érd nyerte a találkozót mérkőzés nélkül. A Cegléd végül a 9. helyen végzett.
Országos szabadfogású utánpótlás csapatbajnokság
9. CVSE