Kétszer is győztek az U10-es lányok

273

Az elmúlt héten a Ceglédi Kék Cápák öt korosztálya is pályára lépett bajnoki mérkőzéseken. A hét mérkőzés mindegyike idegenben került megrendezésre és ezúttal csak az U10-es lányok tudtak nyerni.
Az NB II-ben versenyző felnőttek csupán kilenc játékossal tudtak Üllőre utazni a Vecsés vendégeként, ráadásul edzőjük sem tarthatott velük. Az ifisták hétközi meccsen szintén a Vecséshez látogattak, és hiába tudtak 33 gólt szerezni, mégis kikaptak. Az U14 egy mérkőzés kedvéért utazott két órát Mezőberénybe, ahol a Székáccsal játszottak, az U12 csapat Szászbereken nagy csaták után kapott ki a Tápiószelétől, majd a XVI. kertől, az U10 pedig Tiszaföldváron könnyed győzelmet aratott a Székács II. csapata felett, s egy góllal a Székács I. gárdáját is sikerült legyőzni.
Női kézilabda NB II, Dél
Felnőtt
Vecsés SE – Ceglédi Kék Cápák 29–24 (15–13)
Üllő, Városi Sportcsarnok, 50 néző. Vezette: Harsányi, Magyar.
Cegléd: Szegedi Brigitta, Juhász Bernadett (kapusok), Vuletics Szuncsica 10, Dobos Renáta 6, Török Melinda 2, Peszeki Laura 2, Pocsai-Halasi Réka 2, Tóth Zsófia 1, Tóth Adrien 1.
Hétméteresek: 4/4, ill. 3/1.
Kiállítások: 2, ill. 14 perc.
Ade Sowunmi (megbízott edző): Meglehetősen megfogyatkozva érkeztünk, ennek ellenére nem játszottunk rosszul, de 24 kihagyott lövéssel lehetetlen nyerni…
Női kézilabda, ifjúsági III. o.
Vecsés SE – Ceglédi Kék Cápák 42–33 (22–16)
Cegléd: Semetka Gréta (kapus), Peszeki Laura 10 (3), Imbre Anna 7, Tóth Zsófia 4, Simon Anna 4, Bajzáth Zsófia 3, Benkő Barbara 2, Kovács Alíz 2, Kiss Vivien 1, Baricza Viktória, Kapusi Anna. Edző: Ade Sowunmi.
Hétméteresek: 6/5, ill. 3/3.
Kiállítások: 2, ill. 4 perc.
Ade Sowunmi: Egy nagy lövőerővel rendelkező csapatnál vendégeskedtünk. Sajnos nekünk a védelemből és a támadásból is meghatározó játékosaink hiányoztak. Nagyon sok sikertelen kapura lövésünk volt, 35 db, mindezt kihasználva az ellenfél nagyobb előnyre tett szert. Sajnos elfáradtak a lányok a felzárkózásban, pedig nagyon jól kezdtük a második félidőt. Nincs a két csapat között ekkora különbség, viszont a terem és a közös edzések hiánya nagyon látszik a védekezésben és a támadásban egyaránt. Az akarás és a küzdés közel olyan, mint régen. Remélem, ez kitart és újra a dobogón lesznek a csajok, mert ott a helyük…
Leány kézilabda, U14-es területi bajnokság
Székács KE – Ceglédi Kék Cápák 17–12 (11–7)
Mezőberény, 30 néző. Vezette: Kiu, Körmendi.
Cegléd: Megyesi Hanna (kapus), Kaposvári Vanda 5, Petró Zsanna 7, László Vanessza, Pintér Léna, Koch Boglárka, Kövecses Judit, Fleischmann Csenge, Vágó Réka, Farkas Boglárka, Csombai Izabella. Edző: Urbán László.
Kiállítások: –
Hétméteresek: –
Urbán László: Sajnos csak egy meccset játszottunk, mert a békéscsabai csapat visszalépett a bajnokságtól. A Székács elleni mérkőzés viszonylag jól kezdődött, tudtuk tartani magunkat, viszont a kidolgozott helyzetek sokszor kimaradtak. Volt néhány olyan hiányzónk, akik a csapatunk kulcsszereplői. A lányok hajtottak és nagyon akartak, de még mindig sokan vannak, akik túlizgulják a dolgot, és így azt, amit az edzéseken tökéletesen megoldanak, az a mérkőzésen nem sikerül. Dolgozunk tovább! Hajrá Cápák!
Leány kézilabda, U12-es gyermekbajnokság
ENUSE – Ceglédi Kék Cápák 19–12 (12–5)
XVI. ker. – Ceglédi Kék Cápák 17–14 (6–5)
Szászberek,50 néző. Vezette: Gaál, Sulyok.
Cegléd: Kocsis Anna (kapus), Bartalos Jázmin, Kocsis Kata, Molnár Enikő, Jankovics Hanna, Sági Hanna, Juricza Kinga, Manczák Mirjam, Temesváry Fédra, Répás Zselyke, Bartus Júlia. Edző: Tóth Adrien.
Ebben a korosztályban nem jegyzik a góllövőket.
Tóth Adrien: Először a már jól ismert Tápiószele csapata ellen játszottunk. Bár vereséget szenvedtünk, de én szinte nyereségnek élem meg, mert a lányok ismét arra engedtek következtetni, hogy óriásit fejlődtek. Szép játékokat játszottak, gólhelyzeteket alakítottak ki maguknak illetve csapattársaik számára. A mérkőzés eleji megilletődés már csak minimálisan volt jelen, és a védekezés is kezd szépen összeállni. A második mérkőzést a budapesti XVI. ker. ellen vívtuk, ahol szorosabb csata mellett, de sajnos mi maradtunk alul. Úgy gondolom, ha nem csúszunk szét a két mérkőzés közti szünetben, akkor a miénk lehetett volna a diadal, de sajnos itt már nem voltunk olyan pontosak, dekoncentráltabbak voltunk, előjött még több technikai hiba. Semmi baj, mind a két meccsből levonjuk a következtetéseket, tanulunk belőlük és megyünk tovább.
Leány kézilabda, U10-es kisiskolás bajnokság
Székács II. – Ceglédi Kék Cápák 5–15
Székács I. – Ceglédi Kék Cápák 7–8
Tiszaföldvár, 30 néző.
Cegléd: Baráth Eszter, Juricza Lilla, Nagy Luca Panna, Stummer Róza Anna, Szabó Eszter Gyöngyi, Szabó-Surányi Csenge.
Ebben a korosztályban nem jegyzik a góllövőket.
Keszthelyiné Tóth Ildikó (megbízott edző): Több hiányzóval tudtunk utazni, de a vártnál is sokkal fegyelmezettebbek voltak a gyerekek, mind védekezésben, mind támadásban. A tőlük kért feladatokat mind teljesítve két győzelemmel, boldogan utaztunk haza. A jövőre nézve nagyon pozitív volt a hétvége.