Kevés hiányzott a bravúrhoz

534

A labdarúgó NB II harmincötödik fordulójában a sárga szerelésben pályára lépő Ceglédi VSE a Zalaegerszegi TE együttesét fogadta. A találkozót Erdős József vezette, segítői Farkas Balázs és Baghy Csaba Bence voltak.
A ceglédiek egy szemre is tetszetős támadás végén már a 10. percben vezetést szereztek: ekkor Preklet keresztlabdáját a túloldalon Fejes kapta. A balhátvéd az alapvonal közeléből beadott, amire a hosszún Oldal érkezett és közelről a kapu bal sarkába lőtt. 1-0. Többet birtokolta a labdát az éllovas ZTE, de az első félidőben – bár volt néhány góllal kecsegtető támadása – nem tudott igazán veszélyt okozni a hazaiak kapuja előtt. A 29. majd a 34. percben voltak a zalaiak legközelebb az egyenlítéshez. Előbb Balla kapott vissza egy labdát, 20 méterről lőtt is, a játékszer alig ment a jobb kapufa mellé. A második esetben is a védő fejezte be az akciót. Farkas szabadrúgását követően Grumics közeli lövését blokkolták a védők. Felszabadítani viszont nem tudtak, de szerencséjükre Bolla lábáról lecsúszott a labda, így az el is kerülte a kaput. Az első félidő utolsó, jelentősebb eseményére a 43. percben került sor, G. Bíró, Fejes volt a labda útja, aki 25 méterről lőtt, fölé.
Fordulás után a csapatok – előbb a vendégek majd az utolsó 10 percben a hazaiak – a korábbinál több alkalommal jutottak el az ellenfél kapujához. Már-már úgy látszott, döntetlenre végződik az összecsapás, amikor egy „Kígyó – térről” végrehajtott lövés után a labda egy játékoson megpattanva a Vasutas kapujába gurult.
De nézzük az eseményeket sorjában:
54. perc: Babati szögletét Görgényi fejelte, a tehetetlen kapus helyett a jobb kapufa mentett.
55. perc: Babati jobbról adott be. A rövid sarokra érkező Bobál a labdát a védőket megelőzve a bal sarokba továbbította. 1-1.
62. perc: Bedi szánta el magát lövésre, de a kaput nem találta el.
73. perc: A védők közül kilépő Babati kapott pazar indítást, már csak a kapussal állt szemben. Mursits hatalmasat védett, az ismétlés pedig mellé ment.
77. perc: A csereként pályára lépő Csirmaz távolról célozta meg a kaput. A labda pontosan oda ment, ahol a kapus állt.
81. perc: Preklet is távolról veszélyeztetett. Nagy erejű volt a lövés, de Zöldesi most is jól helyezkedett.
83. perc: Olasz Csirmaztól kapta az átadást, majd a csatár a védőről lefordulva alig lőtt a léc mellé.
90. perc: Zöldesi megszerezte a szögletből kapuja elé ívelt labdát. Játékba is szerette volna hozni, amit Kárász akadályozott meg. A hátvéd ezért megkapta 2. sárga lapját is, ami a kiállítását jelentette.
93. perc: Lesják indult meg a Vasutas kapuja felé, majd több mint 30 méterről a nem túl erős lövése után a labda egy játékoson megpattanva a bal alsó sarokba vánszorgott. 1-2.