Kezdődhet a bővítés

1015

Akár már jövő héten elkezdődhet a budai úti fürdő új medencéjének építése. Ugyan kell még várni az idő enyhülésére, de a kivitelező az előkészítést már napokon belül el is kezdi. A tervek szerint május közepére vagy végére már próbaüzembe is állíthatják a különleges, 202 négyzetméter vízfelületű hullámmedencét.

Még 2015 év végén indult el a tervezési folyamat, tavaly nyár elején zárult le. Ebben több középtávú elképzelés is szerepel, gyerekmedence, szociális blokk és a főépülethez bővítés, majd mellé egy újabb medence és az a hullám medence, amiről ma tartottak egyeztetést a szakemberek.

TÓTIN LÓRÁNT ügyvezető Ceglédi Termálfürdő Kft: „Május közepe, vége felé remélhetőleg próbaüzemmel meg fog valósulni ez a medence. Ugye szerződés szerint ennek meg is kell valósulnia. Lényegében erről a medencéről azt kell tudni, hogy ez egy 202 négyzetméter vízfelületű medence, kör alakú. Nyilván vannak lépcsők oldalt, ahol be lehet menni. A medence átmérője 17 m körül lesz.”

A vízmélység a szélén 110 cm lesz, befelé haladva pedig 140 cm-ig mélyül.  A hullámokat pedig egy speciális labda generálja majd.

TÓTIN LÓRÁNT: „Amelyik egy jó egy méteres,  egy harminc körüli átmérőjű műanyag gömb, ami komoly elektronikával rendelkezik. Ez a test maga, ami mozog le és föl a vízben és kelt egy olyan 60 cm-es hullámokat. Emiatt a medencét is úgy kell elképzelni, hogy a 110 cm.-es vízmélység fölött egy 70 cm-vel lesz a peremfala a medencének, hiszen a hullámok miatt figyelni kell arra, hogy a medencében lévő víznek a medencében is kellene .maradnia.”

Az országban eddig összesen négy helyen találkozhattak csak fürdővendégek ilyen medencével. De a remények szerint nem csak a fürdő, a csúszdapark is bővülhet majd.

TÓTIN LÓRÁNT: „A csúszdaparkban indítottunk el tervezést, ott a meglévő nagy állványt, amelyik 9,.5 méter magas, annak a magasítása 16,5 méterre szerepel a tervekben. Arra középtávon két csúszdát szeretnénk. Ha minden jól megy, akkor az önkormányzat, mint beruházó a közbeszerzési eljárást arra is el fogja indítani. A csúszdaállvány magasításra illetve egy extrém csúszdára.”

Nagyon remélik, hogy a szezonra ez is elkészülhet, hiszen ez olyan attrakció lesz, amilyen az országban még egyáltalán nincs.