Kézilabda kupa – iskolásoknak

1043

Lezajlott a hetedik és nyolcadik osztályosoknak szervezett városi általános iskolás kézilabda kupa első fordulója. Három csapat méri össze tudását és ügyességét két fordulóban. Az ilyen megmérettetések azért is jók, mert még több fiatalnak csinálnak kedvet ehhez a kiváló és Cegléden hosszú évek óta eredményes sportágnak.

A legkisebbektől a legnagyobbakig, elsősöktől a középiskolásokig minden korosztály számára rendeznek ilyen kupát a városi diák és tömegsport rendezvénysorozat keretében. A korosztály változik az azonban nem, hogy két fordulón át kell bizonyítaniuk a csapatoknak. A tegnap elkezdődött versengésében három iskola, a Református, a Katolikus és a Várkonyi iskola vesz részt.

TÓTH TIBORNÉ testnevelő tanár, edző:             „A mai napon a hetedik-nyolcadikosok fogják összemérni az erejüket és itt most már nagyon jó színvonalú mérkőzéseket fogunk látni, hiszen a csapatokban egyesületbe igazolt gyerekek van. Remélem, hogy ez a kicsi torna is egy picit hozzájárul a fejlődésükhöz. És most a holt idényben, amikor nincsen bajnokság egy plusz jó lehetőség nekik, hogy összemérjék tudásukat.  Egy városban mindig fontos dolog, hogy egy adott sportágban melyik iskola nyer és én ezt a hagyományt szeretném addig amíg én dolgozom, ápolni.”

A torna három évvel ezelőtt jött létre. Jezerniczky Attila akkor hívta össze a város összes testnevelés tanárát, hogy felélesszék újra a tömegsport mozgalmat. A kézilabdások is örömmel csatlakoztak ehhez, hiszen minden iskola diákjai ott vannak az egyesületben is. De nem csak ők vesznek részt ezeken a kupákon, vagyis új gyerekek is megismerhetik ezt a sportágat.

TÓTH TIBORNÉ testnevelő tanár, edző: „Nekünk tömegbázist is jelent, hiszen hogyha egy iskolai csapatba 2-3 olyan gyerek is van, tud játszani, aki még nem kapcsolódott be és itt megkedveli, akkor már nem éltünk hiába.”

A kupa is azt mutatja, a kézilabda hagyományok igazán erősek a városban és az utánpótlás eredményei azt mutatják, igazán szép jövő is áll a sportág előtt városunkban.

TÓTH TIBORNÉ testnevelő tanár, edző:     „A feljövő nemzedékek nagyon jók, mert tavaly az U9-es csapatom például a területi bajnokságot veretlenül nyerte. Valóban a 12-es korosztály is egy nagyon jó kis csapat volt, hiszen abban a csoportban első helyen végeztek és kaptak is a Magyar Kézilabda Szövetségtől aranyérmet. Tehát jó munka folyik az egyesületben. Viszont nagyon fontos az iskolákra támaszkodni és mindig köszönetet is mondunk nekik, hogy biztosítanak lehetőséget, el tudunk oda menni, tudunk edzést tartani. Hiszen az iskolák jelentik a tömegbázist.”

A kupa tehát elkezdődött, a második forduló márciusban lesz. Ott derül ki, ki volt a legeredményesebb, ki nyeri megmérettetést.