Kihozni a maximumot a jelenlegi helyzetből

1232

Két hónapja volt az utolsó éles meccsük, amelyen idegenben, 28:20-ra felülmúlták a Vecsést. Azon a találkozón már nem lehettek jelen a szurkolók. Áprilisban pedig eldőlt, hogy hiába listavezető a CKKSE NB I/B-s férfi kézilabdacsapata, a következő szezon küzdelmeit is a másodosztályban kezdheti meg.

Kis Róbert elnök, Ceglédi KKSE:
Az utolsó mérkőzésünket a Vecsés ellen játszottuk március 13-án. Már akkor is volt szigorítás, zártkapus meccset játszottunk. Még aznap este kijött az MKSZ határozata, hogy leállítják a mérkőzéseket. Ezután március 19-én készítettünk egy felmérést és mindenkit hazaengedtünk. Április 9-én jött az újabb határozat a bajnokság leállításáról. Ott megtudtuk, hogy nincs feljutó csapat, így maradunk az NB I/B-ben.
A bajnokság lezárásáról hozott határozatból kiderült tehát, hogy nincs kieső és feljutó egyik nemben és korosztályban sem. Nehezen fogadtuk a döntést, de elfogadtuk. Mindent beleadtunk, hogy újra az I. osztályba kerülhessünk, feljutó helyen is voltunk. A Liga Kupában a legjobb 4 közé is bejutottunk, ami történelmi siker a csapat életében. Reményeink szerint az új szezon ugyanúgy indul, mint a tavalyi. Változás jelen pillanatig nem történt a nagycsapatnál, de természetesen lesznek távozók és érkezők is. Már elkezdtük tervezni a jövő évi csapatunkat.
A fiatalokkal az edzők folyamatosan tartják a kapcsolatot. Náluk is megváltozott az élet, hisz nincs iskola, csak otthoni tanulás. Természetesen adunk nekik heti rendszerességgel edzésprogramot, a kisebbeknek heti kettőt, a nagyobbaknak heti hármat, amivel a kondicionális képességeket szinten tudják tartani. Sajnos a technikai, labdás képzés háttérbe szorult, de az új kormányrendeletnek köszönhetően elkezdtük megszervezni az utánpótlás korosztályok heti egy technikai edzését szabadtéren, kiscsoportokban. A felnőtt csapatnál az erőnléti edző egyéni edzéstervet állított össze a játékosoknak. Ezeket betartják és ők is várják már, hogy újra a pályán lehessenek.
Minden korosztályunkat rosszul érintette a koronavírus-járvány miatt kialakult állapot, de mindenki a lehetőségeihez képest a maximumot próbálja kihozni a jelenlegi helyzetből. Biztos, hogy lesz lemaradás, lesz mit bepótolni a labdás edzéseken, amit a felméréseink alapján már nagyon várnak. Jelen pillanatban az MKSZ versenykiírását várjuk, hogy mikor és milyen versenysorozatok indulnak, addig nem nagyon tudunk tervezni. De bízunk benne, hogy július közepén megkezdhetjük a felkészülést az új szezonra, és szeptemberben elkezdődhet a bajnokság. Remélhetőleg nem zártkapus mérkőzésekkel.