Kiütéses győzelem, felfüggesztették a bajnokságot

254

A koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mellett, szurkolók nélkül rendezték meg március 14-én, a Zsengellér Gyula Sporttelepen a labdarúgó NB III 19. fordulójában a Ceglédi VSE és a DVTK 2. csapatának összecsapását.
A jobban kezdő Vasutas már a 6. percben közel állt a vezető gól megszerzéséhez. Ekkor Papp átadásával Laczkó került jó helyzetbe, de a csatár lövése nem talált kaput. Az első félidő első felében jobban játszottak a hazaiak, ami a 22. percben meg is hozta eredményét: Laczkó a Szabótól kapott labdát bravúros mozdulattal vette át, majd a helyzetet magabiztosan értékesítette. A játékrész második felében kiegyenlített lett a játék, a hátralévő időben újabb gól már nem esett.
Fordulás után az 58., majd a 61. percben álltak a legközelebb a vendégek az egyenlítéshez. Előbb Óvári gurított a kapu elé a baloldalról. A labda elsuhant a védők, de a vendéglátók szerencséjére az érkező Mertse lába előtt, mellett is. A második esetben ugyancsak a baloldalról Budaházi ívelt középre. A beadás túl magasra sikerült, így Mertse nem érte azt el. Végül Szabó mentett szögletre. A DVTK ezzel a két lehetőséggel el is lőtte puskaporát. Ezután a hazaiak támadásai egyre veszélyesebbek voltak, melyek közül négy végződött góllal. A 64. percben Takács az oldalvonal mellől, szabadrúgásból ívelt a kapu elé az öt és felesen üresen hagyott Papphoz, aki a léc alá fejelt. A 67. percben Takács 18 méterről végezhetett el egy újabb szabadrúgást. A középpályás nem túl erős, de pontosan helyezett lövése a jobb alsó sarokban kötött ki. A 74. percben a kapu bal oldalánál Laczkóhoz került a labda, aki nem habozott. Éles szögből óriási gólt lőtt a rövid sarokba. Az 5-0-s végeredményt a 86. percben a Laczkó elleni szabálytalanságért megítélt büntető értékesítésével Kovács állította be.
A hétvégén minden korosztályban felfüggesztette az MLSZ az utánpótlás-bajnokságokat. Várható volt, hogy a felnőtt bajnokságok is erre a sorsa jutnak majd, s ez meg is történt. A Magyar Labdarúgó Szövetség határozatban értesítette a klubokat, hogy az országos és megyei felnőtt nagypályás és futsal bajnokságokat határozatlan ideig felfüggeszti.