Komáromi Viktor diákolimpiai bajnok

778

Szeptember utolsó napjait Kecskeméten töltötte a magyar utánpótlás birkózás színe-java. Pénteken a diák I-nek megfelelő III. korcsoportosok, míg szombaton a serdülők, azaz a IV. korcsoportosok csaptak össze a diákolimpiai bajnoki címekért. Az országos döntőkre a területi bajnokságokról lehetett részvételi jogot szerezni. Ezúttal nem a Messzi István Sportcsarnok adott otthont a rangos birkózó megmérettetésnek, hanem az Izsáki úton, a Mercedes Kosárlabda Akadémia csarnokában rendezték a III. és IV. korcsoportos szabadfogású diákolimpiai bajnokság döntőjét. A kétnapos esemény során közel 350 versenyző fordult meg a Bács-Kiskun megyei székhelyen. A CVSE – T.S. Integral birkózói közül összesen 19-en vívták ki az indulás jogát. A két nap során a ceglédiek egy bajnoki címet, két ezüstöt és két bronzérmet, valamint öt ötödik helyet gyűjtöttek be. A legjobb eredményt a diák I. 50 kg-ban induló Komáromi Viktor érte el, aki négy győztes mérkőzés után állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Viktor a döntőig három technikai tusgyőzelemmel jutott el, majd a fináléban pontozással 7-4-re múlta felül ellenfelét.

Szabadfogású diákolimpiai bajnokság, országos döntő

Diák I.

32 kg 5. Grünberger Márk

35 kg 2. Rafael Dániel 5. Manczák Máriusz Ruben

38 kg 5. Rehor Levente

46 kg 5. Szabó Richárd

50 kg 1. Komáromi Viktor

63 kg 3. Csiszár Márkó

Serdülő

35 kg 2. Kovács Ferenc

50 kg 5. Barta Milán

Október 1-jén rendezték a 2017. évi felnőtt Extra Liga csapatbajnokság első fordulóját. A Magyar Birkózó Szövetség ebben az évben átszervezte a csapatbajnoki rendszert és kialakított egy hatcsapatos Extra Ligát a tavaly az NB I-ben az első hat helyen végzett csapatokból. Mivel a ceglédiek tavaly hatodikak lettek, így a legmagasabb osztályban léphettek szőnyegre. A bajnoki cím váltott fogásnemben, két fordulóban, körmérkőzés után dől el. A Cegléd remek rajtot vett és három győzelem, egy döntetlen és egy vereség után a harmadik helyen várhatja a visszavágót a Pénzügyőr és a tavalyi bajnok ESMTK mögött.

A ceglédi csapat tagjai: Andrási József, Kecskeméti Krisztián, Török Tamás, Kozák István, Sepeczán János, Kovács Béla, Lőrincz Tamás, Medgyes Viktor, Pap Attila, Mohella Flórián, Lőrincz Viktor és Szűcs Péter. Edzők: Kovács Béla, Pap Attila, Pap Ferenc.

Eredmények

CVSE – ESMTK 4-4

Ceglédi győztesek: Andrási József 59 kg, Kozák István 71 kg, Lőrincz Tamás 80 kg, Lőrincz Viktor 98 kg.

CVSE – FTC 5-3

Ceglédi győztesek: Kozák István 71 kg, Sepeczán János 75 kg, Lőrincz Tamás 80 kg, Mohella Flórián 85 kg, Lőrincz Viktor 98 kg.

CVSE – Vasas 5-3

Ceglédi győztesek: Andrási József 59 kg, Kozák István 71 kg, Sepeczán János 75 kg, Lőrincz Tamás 80 kg, Lőrincz Viktor 98 kg.

CVSE – Pénzügyőr 3-5

Ceglédi győztesek: Kozák István 71 kg, Lőrincz Tamás 80 kg, Lőrincz Viktor 98 kg.

CVSE – Csepel 5-3

Ceglédi győztesek: Andrási József 59 kg, Kecskeméti Krisztián 66 kg, Kozák István 71 kg, Lőrincz Tamás 80 kg, Lőrincz Viktor 98 kg.

Az állás az I. forduló után

  1. Pénzügyőr 12 pont 2. ESMTK 11 pont 3. CVSE 10 pont 4. FTC 6 pont 5. Csepel 2 pont 6. Vasas 1 pont

A visszavágót 2017. november 5-én rendezik.