Konzultációs fórumot tartott a NAK

1263

Szakmai konzultációs fórumot tartott tegnap a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Egyebek mellett szó volt a Nak eddigi eredményeiről, a Vidékfejlesztési Program aktualitásairól és a kamarai szolgáltatásokról is. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szinte az egész megyében működik és jelen van–fogalmazott a megyei elnök.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara eddigi legnagyobb eredménye az, hogy tevékenyen jelen van a falvak és a városok életében is – hangsúlyozta a megyei elnök, Dr. Péter Mihály.

DR. PÉTER MIHÁLY, megyei elnök, NAK Pest Megyei és Fővárosi Szervezet: ,,Itt a szolgáltatások fejlesztését lehetne kiemelni, tehát az alapfeladat, amiért a kamara létrejött, a három nagy tagi csoport szolgálata. Ez úgy érzem, hogy eddig jól teljesült. Az agráriumban dolgozók, az élelmiszer feldolgozók, illetve a vidékfejlesztésen dolgozók tevékenykedőknek nagyon sok segítséget tudtunk adni.”

Mindemellett a kamarai tevékenység is különféle szolgáltatásokkal bővült. A gazdáknak is elérhető egy úgynevezett biztosítási szolgáltatás, melyet a kamara közvetít ki. Ebbe beletartozik például a piacon még nem elérhető géptörés biztosítás is. Továbbá személyre szabott szolgáltatásokban is igyekeznek segíteni. A fórumon részt vett Földi László országgyűlési képviselő is, aki beszámolt a gazdákat érintő tudnivalókról.

FÖLDI LÁSZLÓ, országgyűlési képviselő: ,,Kormányülésen is szó volt arról, hogy a gazdákat, akik ebben a nagyfokú állatpusztulásban benne voltak, azokat megfelelőképp kártalanítsa az állam. Tehát a gazdák, akik baromfival foglalkoztak, azok megfelelő kárpótlásban részesülnek az elpusztított, leölt állatok után. Nem maradnak a gazdák pénz és támogatás nélkül.”

De beszélt a hetekben olvasható hírekről is, hogy az élelmiszeripari multik rosszabb minőségű árut szállítanak Magyarországra is – folytatta. Ez ügyben a Földművelésügyi Minisztérium államtitkársága folytat majd vizsgálatot.