Kossuth vetélkedő a gimiben

556

Kossuth Lajos életéről, munkásságáról kellett számot adniuk a ceglédi gimnazistáknak. A játékos stílusú verseny legfontosabb célja, hogy a tanulók minél több mindent tudjanak iskolájuk névadójáról.

Idén is nagy várakozás előzte meg a Kossuth vetélkedőt. A gimnáziumban nagy hagyománya van a megmérettetésnek, a diákok szívesen vesznek részt a történelmi versenyen.

TÓTH VIVIEN MERCÉDESZ: ,,Elsősorban azért, mert már itt vagyunk hetedik éve a gimnáziumban és fontosnak tartottuk, hogy tartsuk ezt a hagyományt és mindent megtudjunk Kossuthról.”

A Kossuth vetélkedőt idén már 35. alkalommal rendezték meg a gimnáziumban a célja, hogy minél többet tudjanak meg az iskola névadójáról a diákok.

GULYÁS ZOLTÁN, igazgató, Kossuth Lajos Gimnázium: ,,Mindig változik a diákság, mi is megosztjuk a vetélkedő témáját, hiszen Kossuth egy akkora életművet hagyott hátra, hogy nyugodtan lehet szakaszolni, korszakokra bontani, idén a reformkori Kossuth van terítéken. Igazából a gyerekek mindig más-más szakaszával foglalkoznak, így nem unalmas a számukra.”

A feladatokat a zsűri értékelte, melynek az egyik tagja a Kossuth Múzeum igazgatója volt.

REZNÁK ERZSÉBET, igazgató, Kossuth Múzeum: ,,Nagyon szívesen jövök ide mindig, sőt jártam is ide, nagyon régen érettségiztem. Ebben a teremben mi az orosz nyelvet tanultuk. Akkor még nem volt Kossuth vetélkedő, Kossuth Múzeum már akkor is volt, hiszen az éppen idén száz éves.”

A versenyre prezentációt és szónoki beszédet is kellett készíteniük a diákoknak. Valamint Kossuth Lajossal és életével kapcsolatos tesztet kellett kitölteniük. A megmérettetés után a legjobbak könyvjutalomban részesültek.