Köszöntöttek, elismeréseket adtak át

1198

Idén hárman vehettek át Cegléd Város Szociális Szolgálatárét elismerő oklevelet. Minden év novemberében köszöntik a szociális szférában dolgozókat. A városi ünnepségen a polgármester mondott beszédet.

Csak azok lesznek igazán boldogok, akik keresték és megtalálták, hogyan lehet másokat szolgálni. Albert Schweitzer gondolatával kezdte ünnepi beszédét Takáts László polgármester a szociális munka napja alkalmából rendezett ünnepségen, ahol azokat a segítőket köszöntik, akik elkísérik az embereket a bölcsőtől a sírig – folytatta a polgármester.

TAKÁTS LÁSZLÓ polgármester: „Azokat a segítőket, akik gondoskodnak az árvákról, az elesettekről, a gyermekekről, az idősekről, segítik a szegényeket, a kihívással élőket és a hajléktalanokat. Embert próbáló feladat segítőnek lenni. Támaszt nyújtani a bajban, segítő kezet az elesetteknek, jó szót a szótlanoknak, emberséget az embertelen körülmények között élőknek.”

Ezen a napon azt köszönjük, hogy hogy a segítők fáradságot nem kímélve csalnak mosolyt az arcokra, jó szóval, lelkiismeretes tettekkel bizonyítják, mindig minden esetben számítani lehet rájuk – folytatta Takáts László.

TAKÁTS LÁSZLÓ polgármester: „Hagyományosan ezen a napon ismeri el Cegléd Város Önkormányzata a kiválók közül is legkiválóbbak munkáját. De tartom azt, hogy az önök áldozatvállalásának messze legszebb emlékműve a megsegítettek szívében található.”

Idén hárman vehették át Cegléd Város Szociális Szolgálatáért elismerő oklevelet. Dékány Mária Magdolna, a Szent Kereszt Katolikus Karitász csoportvezetője, Gigor Tiborné mentálhigiénés szakember, valamint Máté Bálintné rajz, földrajz és informatika szakos pedagógus vehette át a kitüntetést.  Az ünnepségen a Török János iskola diákja köszöntötték az ünnepelteket. Majd az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola hallgatói kedveskedtek műsorral a szociális szférában dolgozóknak.