Közlemény a veszélyhelyzet megszűnése utáni szabályokról

600

Cegléd Város Önkormányzata tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a Kormány 282/2020. (VI. 17.) számú rendelete értelmében a koronavírus járvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása érdekében 2020. március 11-én kihirdetett veszélyhelyzet 2020. június 18-án megszűnik.
Ettől a naptól kezdve Magyarország egész területén, így városunkban is az alábbi szabályok érvényesek:
Mindenki köteles az üzletekben, tömegközlekedési eszközökön az orrot és a szájat eltakaró eszközt (pl. orvosi maszk, sál, kendő) viselni. Ez a korlátozás a hat éven aluli kiskorúakra nem vonatkozik.
A 65. életévüket betöltött személyekre vonatkozó időkorlátozás megszűnik, az üzleteket – az élelmiszerüzletet, drogériát, gyógyszertárat, gyógyszert és gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletet is – nyitvatartási időn belül bárki, bármikor szabadon látogathatja.
A belvárosi piacot – nyitvatartási időben – bárki, bármikor szabadon látogathatja.
A vendéglátó üzletek belső, zárt, vendégek által látogatható részében az ott dolgozók kötelesek a szájat és az orrot eltakaró eszközt viselni.
A zenés táncos rendezvények szabadtéren és zárt helyen is megtarthatók azzal a feltétellel, hogy a jelenlévők száma (beleértve az ott foglalkoztatott személyeket is) nem haladhatja meg az 500 főt.
Fentiekre tekintettel a Városháza Dísztermében megrendezésre kerülő polgári házasságkötéseken – a terem befogadóképességét figyelembe véve – 160 fő vehet részt.

Továbbra is kérjük Önöket, hogy a saját és mások egészségének megóvása érdekében fokozottan legyenek figyelemmel az általános higiéniai előírások betartására!

Cegléd Város Önkormányzata