Közlemény a veszélyhelyzetben hozott intézkedésekről, tudnivalókról

610

Intézményekkel kapcsolatos tudnivalók

A Kossuth Múzeum 2020. március 16-tól bezár, azonban pénteki napokon ügyeletet tart 8-15 óráig. Csoportos látogatásra nincs lehetőség!

A Ceglédi Városi Könyvtár és Gyermekkönyvtár március 17-én nyitva lesz, március 18-tól bezár. Ügyeletet nem tart az intézmény. A bezárás miatt vissza nem vitt könyvekért, könyvtári tételekért késedelmi díjat nem számít fel az intézmény.

A George Pal Filmszínház, a Városi Sportcsarnok és Sportuszoda, a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont visszavonásig bezár.

A közegészségügyi szabályokra figyelemmel kérjük, hogy a játszótereket és közösségi tereket mindenki saját felelősségére vegye csak igénybe!

Az éttermek és kávézók, üzletek naponta 15 óráig lehetnek nyitva, kivételt képeznek az élelmiszerüzletek, gyógyszertárak és drogériák.

Fenti intézkedések visszavonásig vannak érvényben.

További hiteles információkat kérhetnek a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) ingyenesen hívható zöld számain, ahol a koronavírussal kapcsolatos lakossági megkeresések gyors és szakszerű megválaszolása történik: 06-80-277-455 vagy 06-80-277-456.
Kérjük a lakosságot, hogy csak abban az esetben hívják a zöld számokat, ha az NNK weboldalain nem kaptak megfelelő választ kérdéseikre. Az új koronavírusról folyamatosan frissülő információk elérhetők: http://nnk.gov.hu
Vigyázzunk egymásra, figyeljünk az idősekre, segítsünk nekik akár gyógyszer kiváltás, akár bevásárlás lebonyolításakor.
Az önkormányzat ingyenesen hívható zöld száma: 06-80/200-064. Ezen a telefonszámon kérhetnek segítséget azok az időskorúak, akiknek nem megoldott az alapvető élelmiszerek beszerzése, gyógyszerek kiváltása. Kérjük, hogy a segítségre szoruló idős, egyedülálló személyek hívják elsősorban a zöld számot.

A várost érintő információkról és intézkedésekről folyamatosan értesítjük a lakosságot. Megértésüket és segítségüket köszönjük.

Cegléd, 2020. március 16.

Dr. Csáky András
polgármester

Dr. Diósgyőri Gitta
címzetes főjegyző