Közlemény a május 4-től érvényben lévő szabályokról, intézkedésekről

795

Cegléd Város Önkormányzata tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a Kormány 169/2020. (IV. 30.) Korm. rendelete értelmében a kijárási korlátozást Budapesten és Pest megye egész területén fenntartja.

A kormány által hozott rendelkezések alapján Cegléd városában az alábbi szabályozások maradnak hatályban:

– A 65. életévét betöltött személy az élelmiszerüzletet, drogériát, gyógyszertárat, gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletet 9.00 óra és 12.00 óra közötti időben látogathatja. A megjelölt helyeken és időben az ott foglalkoztatottak kivételével kizárólag ezek a személyek tartózkodhatnak.

– A belvárosi piacot a 65. életévüket betöltött személyek kizárólag 8.00 óra és 10.00 óra között látogathatják.

– A Cegléden üzemelő termelői piacon az ország területén bárhol működő szociális szövetkezetek is értékesíthetik termékeiket.

– A városban működő valamennyi üzlet és dohánybolt – kivéve a drogériák, élelmiszerüzletek, gyógyszertárak gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletek, üzemanyagtöltő állomások – 6.00 és 15.00 óra között tarthat nyitva.

– A vendéglátó üzletek – így különösen az étterem, a szálloda, a kávézó, a cukrászda, a büfé, a presszó – kerthelyiségei, teraszai továbbra sem nyithatnak meg városunkban. Az ételek, italok továbbra is csak csomagolva elvitelre adhatók és szállíthatók ki.

– Augusztus 15-ig nem lehet rendezvényeket tartani.

– Az esküvőkön továbbra is csak a házasulandók és két tanú lehet jelen.

– A temetésekkel és az egyházi szertartásokkal kapcsolatban is a korábbi rendelkezések vannak érvényben.

– A Kormány 170/2020. (IV. 30.) Korm. rendelet 1.
§ értelmében a sportrendezvények nézők nélkül, zárt körülmények között megtarthatók, a sportegyesületek által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzéseken való részvétel megengedett.

Kérünk mindenkit, hogy az ajánlott 1,5 méteres védőtávolságot egymástól tartsák meg és a zárt közösségi terekben, tömegközlekedési eszközökön szíveskedjenek maszkot használni!

A szabályok betartását a rendőrség és a közterület-felügyelet ellenőrizni fogja!

Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a saját maguk és egymás védelme érdekében hozott intézkedéseket továbbra is szíveskedjenek betartani!

Cegléd Város Önkormányzata