Közleményt adott ki a Fidesz Ceglédi Szervezete

1016

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A miniszterelnök meggyilkolásával poénkodott a ceglédi jobbikos

A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség ceglédi szervezete – ahogyan minden jóérzésű ember – megdöbbenve és undorral látta azt a fotót a Facebookon, amelyen Horváth Gábor Ferenc, a Jobbik ceglédi önkormányzati képviselője egy disznó teteme felett vigyorog. Az állat testébe a „Victor” feliratot karcolták, a jobbikos politikus pedig hozzáírta a képhez, hogy „Levágtuk a felcsúti csüngőhasút!”

A Jobbik már a választási kampány másnapján bebizonyította, hogy ez a párt a magyar politikai élet legalja. Horváth Gábor Ferenc cinikus és képmutató módon azzal mentegeti ezt a hányingert keltő megnyilvánulását – aminek nyomait most gyáván igyekszik eltüntetni, sikertelenül –, hogy korábban egy fideszes politikus is megosztott egy fényképet, amelyen „Ő volt a Soros!” felirattal szerepelt egy levágott sertés. A különbség azonban az, hogy azt a fotót nem a párttársunk készítette, nem szerepel rajta, akik pedig igen, azok cáfolták, hogy Soros Györgyre gondoltak.

Horváth Gábor Ferenc viszont egy nyilvános fórumon egy megölt disznóval azonosította az ország törvényesen megválasztott miniszterelnökét, akit felcsúti csüngőhasúnak nevezett és a kivégzésére utalgatott. Ez megengedhetetlen egy választott tisztséget viselő, esküt tett, az erőszakmentességért és a közbeszéd színvonaláért kiemelten felelős közszereplőtől.

A Fidesz ceglédi szervezete a leghatározottabban felszólítja Horváth Gábor Ferencet, hogy azonnali hatállyal mondjon le az önkormányzati képviselői mandátumáról és vonuljon vissza a közélettől. Egyúttal nyomatékosan felszólítjuk Horváth Gábor Ferenc jó barátját, Volner Jánost, a Jobbik alelnökét, parlamenti frakcióvezetőjét és országgyűlési képviselőjelöltjét is, hogy haladéktalanul kezdeményezze visszataszítóan viselkedő párttársa kizárását, vagy ha erre nem hajlandó, akkor ő maga mondjon le, mert méltatlan a tisztségére.

Fidesz Ceglédi Szervezete