Küzdelmes hét volt

606

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság 7. fordulójában a felnőttek mellett az ifi és a serdülő csapatok léptek pályára a Ceglédi Kék Cápák színeiben. Mindhárom találkozónak a Gál József Sportcsarnok adott otthont és mindegyik meccs küzdelmes félidőket hozott.
Szerdán a serdülők a Dunaújvárosi KKA-t fogadták és győzték le, megőrizve eddigi százszázalékos teljesítményüket. Vasárnap az ifik az Abonnyal mérkőztek meg. A döntetlennel záruló találkozón a szokásosnál többet hibázó, de végig remekül küzdő Cápákat a vendégeket támogató játékvezetői felfogás is sújtotta. A felnőttek a listavezető és még pontot sem veszítő Csepellel találkoztak. A héten Földi Mónika bejelentette, hogy anyai örömök elé néz, így már nem tudja vállalni a játékot, ráadásul a Ceglédnek az eddigi legeredményesebb játékosa mellett két sérültet is nélkülöznie kellett. Néhány rövid periódus kivételével kiegyensúlyozott csata folyt a pályán. Az első öt percben 0-5-re húzott el a Csepel, majd amikor már hat volt közte, a Cápák megrázták magukat és nyolc perc alatt kiegyenlítettek, de a fordításra már nem maradt erejük.
Női kézilabda NB II, Dél, 7. forduló
Felnőtt
Ceglédi Kék Cápák – Csepel DSE 27–31 (12–15)
Cegléd, 150 néző, vezette Major, Szűcs.
Cegléd: Juhász Bernadett, Szegedi Brigitta (kapusok), Tóth Adrian 10 (5), Dobos Renáta 5, Ade Sowunmi 4, Vuletic Suncica 3, Torgyik Rita 2, Peszeki Laura 2, Spolmin Roberta 1, Török Melinda, Kökény Hanna, Mód Klaudia, Kovács Alíz.
Hétméteres: 5/5, ill. 4/4.
Kiállítás: 12, ill. 8 perc.
Az eredmény alakulása: 5. p.: 0-5, 20. p.: 8-10, 26. p.: 9-14, 44. p.: 20-20, 57. p.: 25-28.
Tóth Norbert edző: Nagyon gyengén és megszeppenve kezdtük a mérkőzést a Csepellel szemben. Szűk negyedóra után, ahogy felvettük a játékritmust, feljavult a védekezésünk, viszont támadásban továbbra is gyengélkedtünk. A második félidőben nagyot küzdve döntetlenre sikerült felzárkózni, de a vezetést nem sikerült átvenni! Hiába küzdöttek végig a lányok, a sok hiba megpecsételte a sorsunkat.
Ifjúsági III. osztály, H csoport
Ceglédi Kék Cápák – Abonyi KC 33–33 (16–15)
Cegléd: Kató Krisztina (kapus), Kökény Hanna 11 (2), Peszeki Laura 8 (3), Mód Klaudia 6, Vágány Noémi 3, Farkas Fruzsina 2, Benkő Barbara 1, Pető Luca 1, Simon Anna 1, Kovács Alíz, Berényi Norina.
Hétméteres: 5/5, ill. 5/5.
Kiállítás: 12, ill. 4 perc.
Tóth Norbert edző: Az ifisták egy igen hajtós, küzdős mérkőzést játszottak az Abony gárdájával. Sok szép támadás, jó védekezés, ugyanakkor sok hiba volt jellemző az egész mérkőzésre. Fej-fej mellett haladva egy döntetlen született, de megérdemelték volna a lányok, hogy behúzzák a két pontot!
Serdülő III. osztály, G csoport
Ceglédi Kék Cápák – Dunaújvárosi KKA 37–22 (18–9)
Cegléd, 100 néző, vezette Bercza, András.
Cegléd: Semetka Gréta (kapus), Vágány Noémi 6 (1), Peszeki Laura 5 (1), Tóth Fruzsina 5, Kökény Hanna 4 (1), Baricza Viktória 4, Pintér Zsófia 4 (1), Farkas Fruzsina 3, Kádár Kata 3, Imregi Boglárka 3, Orlov Katinka.
Hétméteres: 5/4, ill. 7/6.
Kiállítás: 8, ill. 2 perc.
Ade Sowunmi edző: A Dunaújvárost fogadtuk hazai pályán. Szerettük volna az előző mérkőzésen elkövetett hibáinkat kijavítani és a gólkülönbségen „igazítani”, de a túlzott akarás a játék rovására ment, viszont jó volt látni, hogy mindenki javítani szeretett volna. Voltak szép játékok, de nagyon hullámzó a lányok koncentrálása.