Lakossági felhívás

574

Tisztelt Lakosság!

Bizonyára Önök is figyelemmel kísérik a híradásokat a koronavírus járvánnyal kapcsolatban. Természetes, hogy mindannyian aggódunk a vírus terjedése és lehetséges következményei miatt, hiszen az Operatív Törzs tájékoztatása szerint már a csoportos fertőzések szakaszába lépett a járvány Magyarországon.

Tudjuk, hogy a megelőzés, illetve a járvány megfékezése, lassítása tekintetében a legfontosabb szerepe az egyéneknek van. Ezért kérem a Lakosságot, hogy a népszerű kiránduló és sportoló helyek igénybevételekor fontolják meg, hogy biztonságosabb otthon maradni, bár a 71/2020. (III.27.) Kormányrendelet lehetőséget ad arra, hogy egyéni szabadidős sporttevékenységet, szabadidős célú gyalogos közlekedést folytassanak az állampolgárok, egymástól legalább 1,5 méter távolságot tartva.

Amennyiben sétálni, sportolni szeretnének, úgy kérem, olyan helyszínt válasszanak, ahol lényegesen kevesebb ember fordul meg. Kerüljék azokat a helyeket, amelyek zsúfoltabbak, válasszák a kevésbé igénybe vett zöldfelületeket, helyszíneket, s akkor is tartsanak legalább 1,5 – 2 méter távolságot egymástól!

Kérem, folyamatosan kövessék a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Kormány által közzétett híreket, intézkedéseket, és továbbra is tartsák be a higiéniai ajánlásokat.

Köszönöm együttműködésüket! Vigyázzunk egymásra!

Dr. Csáky András
polgármester