Lakossági tájékoztató a Piacon a koronavírussal összefüggésben bevezetett intézkedésekről

763

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a koronavírus járvánnyal összefüggésben kihirdetett veszélyhelyzet időtartamára a piac vásárlóforgalmát az alábbiak szerint korlátozzuk:

A fedett piaccsarnok 4 bejárata közül 2 lezárásra kerül, tehát a belépés 2 helyen – az egyik Kossuth téri bejáraton, valamint az egyik nyitott piacrész felőli bejáraton – lesz lehetséges.

A csarnok területén nyitvatartási időben egy időben legfeljebb 30 vásárló tartózkodhat! Ennek betartását a bejáratoknál szolgálatot teljesítő biztonsági őrök felügyelik.

Amennyiben a csarnokban tartózkodó vásárlók száma az engedélyezett 30 főt meghaladja, beengedésük felfüggesztésre kerül oly módon, hogy csak akkor kerülhet sor egy újabb vásárló beengedésére, ha egy másik a piaccsarnokot elhagyja.

Megkérjük a vásárlókat, hogy a piacra lehetőleg egyedül jöjjenek, és csak akkor, ha egészségesek!

Csak annyi időt töltsenek a piacon, amennyit feltétlenül szükséges!

Kérjük az idős embereket, hogy saját biztonságuk érdekében maradjanak otthon!

A nyitott piactér vásárlóforgalma egyelőre nem korlátozott, de kérjük, hogy mindenki tartsa egymástól a minimális 1 méter távolságot!

A vásárlók az árukhoz ne nyúljanak hozzá, ne fogják meg, kérjék az árusok segítségét!

Kérjük, hogy a piacon vásárolt meleg ételeket (pl.: lángos, sült hal, kolbász, melegszendvics stb..) ne helyben fogyasszák el!

Fenti óvintézkedések bevezetésére a lakosság egészségének megóvása, továbbá a piac biztonságos működése érdekében van szükség,

Köszönjük megértésüket és együttműködésüket, vigyázzunk egymásra és magunkra!