Lakossági tájékoztató telefonos csalókról – Bontsa a vonalat!

589

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a koronavírus terjedésével megjelentek a témával kapcsolatos csalások, melyek elsősorban idős honfitársaink kiszolgáltatottságára, félelmére alapoznak.

A vírussal kapcsolatban új ötlettel jelentek meg a csalók. A legújabb módszer szerint idős embereket hívnak fel azzal a céllal, hogy a helyi gyógyszertár úgynevezett „vírus megelőző csomagot” küld számukra futárral, akinek cserébe át kell adniuk 12-15 ezer forintot.

Felhívjuk idős lakosaink figyelmét, hogy a vírussal összefüggésben, vagy arra való hivatkozással, terméket eladni kívánó anyagi hozzájárulásra irányuló telefonhívásokat minden esetben szakítsák meg! Ne dőljenek be a csalóknak és ne váljanak áldozattá!

Amennyiben Ön egyedül él, és nincs olyan családtagja vagy rokona, aki segíteni tudna az alapvető élelmiszerek, higiéniás kellékek beszerzésében, és a gyógyszerek kiváltásában, kérje megbízható szomszéd segítségét, vagy az önkormányzattól kérjen segítséget. Csak azt a személyt engedje be, akit a segítségnyújtásra kijelöltek az önkormányzatnál.

Fontos kiemelni, hogy a koronavírus fertőzöttség kimutatására alkalmas gyorsteszt egyelőre nem létezik, így az sem a gyógyászati segédeszközboltokban, sem telefonon, sem személyesen nem kapható!

Amennyiben úgy gondolja, csalás áldozatává vált, azonnal értesítse a rendőrséget!

Kérjük továbbá az érintett 65. év feletti ceglédi lakosokat, akik segítségre szorulnak és nincsen segítőjük, hozzátartozójuk, hogy hívják bizalommal a városi zöldszámot, és kérjenek segítséget a rendelet által meghatározottak tekintetében:
0680/200-064

Figyelmeztessük a környezetünkben élő idősebb honfitársainkat, vigyázzunk egymásra!

Cegléd Város Önkormányzata