Magabiztos győzelem

620

A Kecskemét gárdáját látta vendégül a férfi kézilabda Liga Kupában a Ceglédi KKSE. A Gál József Sportcsarnokban kedden rendezett találkozón magabiztos hazai siker született.
A találkozó első gólját Megyeri dobta, majd 6-6-ig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Addig a forgatókönyv hasonló volt, ceglédi gólra rendre érkezett a válasz. Jelentősebb előnyre ezután tettek szert a hazaiak. Egymás után négy gólt dobtak, 10-6 lett a javukra. Ebben az időszakban Juhász kétszer is kapuba talált. Később a vendégek a balszélső Berkes góljával 13-11-re felzárkóztak, de a játékrész hajrája újra a vendéglátóké volt. A 17-12-es félidei állást Megyeri állította be. Fordulás után a két gárda között tovább nőtt a különbség. A hosszú indítások értékesítésével, Lászlai góljaival 29-19-nél már 10 gól volt közte. Lászlai végül hatszor volt eredményes, de még őt is túlszárnyalta a hét gólt szerző, köztük öt büntetőt is értékesítő Hódi. A találkozó végeredménye 31-23 lett, a végig vezető Ceglédi KKSE a papírformának megfelelően magabiztos győzelmet aratott.
A tavaszi első fordulóban – február 1-jén – a Ceglédhez hasonlóan hat pontot szerző, így ugyancsak a bennmaradásért küzdő Mezőkövesd látogat Ceglédre. Sorsdöntő is lehet ez a meccs.