Majális a Vörösmarty téren

1300

Színes programokkal, játékokkal, sportlehetőségekkel és koncertekkel várták a Vörösmarty térre kilátogatókat. A majálist egy sikeres pályázatnak köszönhetően valósíthatták meg a szervezők. Az egésznapos rendezvényen a fiatalok és az idősebbek is találtak számukra kedves elfoglaltságot.

Sokan kilátogattak ma a Vörösmarty térre, hogy együtt majálisozzanak. Az egészen kicsiktől az idősebbekig szemmel láthatóan mindenki jól érezte magát. A szervezők régi vágya teljesült ezzel.

KÁROLY FERENC, önkormányzati képviselő: ,,Mindig is szívem vágya volt, hogy ezt a teret megtöltsük programokkal, rendezvényekkel. Nagyon örülök, hogy a gyereknap is minden május utolsó vasárnapján több éve itt kerül megrendezésre. Egy nagyon jó kezdeményezés volt a Kisméhecske részéről már tavaly is zenés programokat indítottak a nyár folyamán és idén is felkerestek, hogy fogjunk össze.”

Az üstben már reggeltől javában rotyogtak a finomabbnál finomabb ételek, amit mindenki megkóstolhatott.

KÁROLY FERENC, önkormányzati képviselő: ,,Külön örülök annak, hogy egy olyan programot sikerült mára összeállítanunk, ahol mindenki megtalálja a számítását. Gyerekeknek is nagyon sok rendezvény van. Délben jó ebédhez fog szólni a nóta. Külön megtiszteltetés számomra, hogy két nagyon neves énekes barátom fogadta el a meghívást. Fényes György és Tolnai András nótakirály barátom.”

A családi program nem jöhetett volna létre összefogás nélkül – mondta Máténé Gergely Andrea.

MÁTÉNÉ GERGELY ANDREA, tulajdonos, Kisméhecske Kifőzde: ,,Nagyon köszönjük az önkormányzatnak ezt a lehetőséget és hogy pályázhattunk és nyertünk. Reméljük a továbbiakban is sikeres pályázati lehetőségeink lesznek. Nagyon köszönjük az Újvárosiaknak, hogy ilyen összetartó csapat.”

A gyerekek lovagolhattak, ugrálhattak a légváron, és a rendőrautóba is beülhettek. De emellett tesztlapokkal, ügyességi pályával is készült a rendőrség.

SÓS ZSANETT, törzsőrmester, Baleset-megelőzési előadó, CRK: ,,A biztonságra való nevelés a célunk ezzel a programmal is. A tesztlapok kitöltése már tanulnak belőle a kicsik, illetve, ha valamit elrontanak, azért vagyunk itt hogy segítsünk és akkor megint már tanulnak. Illetve a kerékpár ügyességi pályák is azért vannak felépítve, hogy a kerékpárral biztonságosan tudjanak közlekedni.”

A sportkedvelőket is figyelembe vették a szervezők, hiszen számos mozgásos programra volt lehetőség. Egyebek mellett lehetett például focizni. Az egyik meccsen részt vett Nagy Lajos a város aljegyzője is.

DR. NAGY LAJOS, aljegyző: ,,Egy újabb színvonalas rendezvény itt az Újvároson ebben a szép és folyton fejlődő parkban. Én azt gondolom, hogy az itt lakók a körzet lakói ennek nagyon örülnek. Egy kicsit visszaidézi a retro majálisok hangulatát, hiszen itt zajlik a foci meccs, a pálya szélén pedig esznek, isznak az emberek. Jó zene szól, azt gondolom, hogy más nem is kell egy kiváló majálishoz.”

A programokkal elégedettek voltak a kilátogatók is.

LUKÁCS FERENCNÉ: ,,Nagyon jól érezzük magunkat, nagyon szép minden.”

A szervezők nem állnak meg, hiszen szeretnék ezentúl is rendezvényekkel színesíteni az Újvárosiak életét.