Majd 250 millió forint támogatást nyert Dánszentmiklós

1345

A művelődési és sportház valamint az általános iskola energetikai korszerűsítésére nyert pénzt Dánszentmiklós. Az önkormányzat összesen mintegy 200 millió forint uniós és hazai forrást költhet a beruházásra. Az összegből az épületek új nyílászárókat kapnak, de a lábazati, külső oldalfal és tetőszigetelés is megoldódik – mondta a polgármester.

Jelenleg még a régi, kopott kevésbé jó hőszigetelésű nyílászárók láthatóak a Művelődési és Sportház valamint az Ady Endre Általános Iskola épületén. Most egy régóta várt döntés született meg a támogató szervezet részéről: a település nagy örömére az önkormányzat több mint 200 millió forintot nyert az intézmények energetikai korszerűsítésére, valamint a nyílászárók cseréjére.

SIPEKI ZSOLT, polgármester, Dánszentmiklós: ,,Jórészt külső homlokzati szigetelés és nyílászárók cseréje szerepel a pályázatban, de egyébként mindkét épületen úgynevezett fotovoltaikus naperőművek lesznek kiépítve.”

Ezek a kiserőművek arra hivatottak, hogy az épületek elektromos energia szükségletéhez hozzájáruljanak, illetve fedezzék azokat – tette hozzá a polgármester.

SIPEKI ZSOLT, polgármester, Dánszentmiklós: ,,Amint lehetőségünk nyílik rá, néhány héten belül elkezdjük a kapcsolódó munkálatokat. Pillanatnyilag a projektmenedzser kiválasztása van folyamatban, ezt követően pedig kezdődhet a konkrét munkavégzés.”

A korszerűsítéseknek az iskola igazgatója is nagyon örült. Mint mondta már régóta várták ezt a pályázati lehetőséget.

GÁL MÁRIA, igazgató, Ady Endre Általános Iskola: ,,Amint látni, nagyon ráfér az iskolára, mind a nyílászárók, mind a külső hőszigetelés és igyekszünk majd alkalmazkodni az ezzel járó kis felforduláshoz, de azt hiszem, hogy meg fogja érni.”

A munkálatokat még idén augusztusban be szeretnék fejezni, így szeptembertől az újítások előnyeit élvezve használhatják majd az épületeket.