Május elsejei ünnepség zárta a rendezvénysorozatot

1062

Azért is lehet ünnepelni, mert csökken a munkanélküliség, és azért is, mert aki akar, az tud ma Magyarországon dolgozni. Ezeknek a közös eredményeknek igenis lehet örülni 2017-ben Cegléden is – így fogalmazott a város polgármester a május elsejei ünnepség megnyitóján.

 Ha május 1, akkor majális, a fiatalság tavaszi örömünnepe, a májusfa állításának ideje. A májusfa, a zöld ág a természet megújulásának a szimbóluma, és legtöbb esetben az udvarlási szándék bizonyítéka, szerelmi ajándék is – kezdte ünnepi beszédét Takáts László.

TAKÁTS LÁSZLÓ polgármester: „Kedves Férfitársaim! Mi, valamennyien számtalan romantikus vagy vicces kalandot tudnánk felsorolni azokból az időkből, amikor májusfát állítottunk egykori választottunknak, de Önök, Kedves Hölgyeim, biztosan sok-sok élménnyel szolgálnának egymásnak pajkosan összemosolyogva. Ne legyenek illúzióink, olyan dolgokat idézne fel mindkét nem, amilyeneket a mai fiatalok most, illetve az elmúlt órákban élnek, éltek át. Így van ez rendjén, ez is a természet körforgásának, megújulásának példája.”

Május elseje e mellett a munka ünnepe is. Az előző rendszerben kötelező volt felvonulni, megénekelni, ünnepelni azt, hogy milyen jól teljesít a gyár és erős a téesz, legyőzhetetlen az a rendszer, mindazt, amit a rendszerváltás közös akarattal mégis elsöpört. A kötelező felvonulás és ünneplés ideje ezzel szerencsére elmúlt, de a munkát azt gondolom, hogy ma tényleg lehet ünnepelni – fogalmazott a polgármester.

TAKÁTS LÁSZLÓ polgármester: „Ünnepelni például azért, mert folyamatosan nő a minimálbér és a szakmunkás-minimálbér, a két gyermek után járó családi adókedvezmény mértéke jövőre tovább emelkedik, emellett folyamatosan csökkennek a munkát terhelő adók így több pénz marad a családoknál. Azért is lehet ünnepelni, mert csökken a munkanélküliség, és azért is, mert aki akar, az tud ma Magyarországon dolgozni. Ezeknek a közös eredményeknek igenis lehet örülni 2017-ben Cegléden is.”

Mint ahogyan lehet örülni annak is, hogy megújul Városunk. Megújulnak, kinyílnak a köztereink, megszépülnek középületeink, korszerűsödhet és kibővülhet a Gál József Sportcsarnok – amit őszinte örömömre minden politikai erő támogatott a csütörtöki döntés meghozatalakor – fogalmazott Takáts László. A beszédet hagyományőrző műsor követte. Felléptek óvodások, iskolások, felnőttek. A város művészeti iskolái és tánccsoportok várták a térre látogatókat.