Május végére elkészül

997

Felújítják az egykori Tiszti Klub tetőszerkezetét. A Városháza melletti épület műemléki védelem alatt áll, így szigorú előírások szerint kell végezni a munkákat. A felújítás költségeit a város saját forrásból fedezi. A tervek szerint jövőre a homlokzat is megszépül és ezután új funkciót is kaphat az épület.

Két éve nyáron zenétől, nyüzsgéstől volt hangos az egykori Tiszti Klub udvara, romkocsmaként üzemelt, nagy sikerrel. De ez az épület korábban is nagyon népszerű volt, hosszú évekig az egyik legkedveltebb szórakozóhelyként funkcionált. Az udvaron most törmelékeket és cserepeket látni. Hiszen mostanra úgy leromlott az épület állaga, hogy mindenképpen szükséges a felújítás.

MÓTYÁN KRISZTIÁN, ügyvezető, Várvag Kft. : Az önkormányzat évek óta próbált pályázni ennek az épületnek a felújítására és hasznosítására a norvég alapból, ez sajnos nem jött össze. Így úgy döntött, hogy saját forrásból kezdi el a felújítási munkálatait. Ennek első állomása a tetőszerkezet rendbetétele, hiszen eléggé elromlott állapotban volt már.

A tetőszerkezeti munkákat néhány hete kezdték a szakemberek. A szaruzatot meg kell erősíteni és új állószéket kellett létrehozni-tette hozzá Mótyán Krisztián.

MÓTYÁN KRISZTIÁN, ügyvezető, Várvag Kft.: Ki kellett cserélni a teljes bádogozási munkát rajta, újra lesz cserepezve, tetőlécezve, és természetesen új fedést is fog kapni. Elkészül a faanyag védelem nála, hogy a következő 20-30-40 évben ne legyen probléma.

Hódcserepet használnak, és a rejtett villámvédelem lesz-mondta az ügyvezető. A tetőszerkezet felújítása után az önkormányzat folytatni szeretné az épület rendbetételét.

MÓTYÁN KRISZTIÁN, ügyvezető, Várvag Kft.: Jövőre tervezzük ennek az épületnek akár új funkcióval való megtöltését is. Ez pályáztatás kerelén belül történhet illetve a külső homlokzat felújítása. Azt azért el kell mondani, hogy műemlék épületről van szó, tehát itt szigorú szabályokat kell betartani. Például a bádogozásnál nem lehet horganyzott, csak horganylemezt alkalmazni.

A mintegy 900 négyzetméternyi tetőszerkezet felújítása a tervek szerint május végére befejeződik. Addig le lesz zárva a forgalom elől az épület előtt, a Kossuth Ferenc utcai járda egy része.