Május végére elkészül

619

Épül az új hullámmedence a Budai úti fürdőben. Ma öntötték a betonalapot a szakemberek. A munkálatokkal jól haladnak, így a tervek szerint a szezon kezdetére birtokba vehetik a fürdőzők a 17 méter átmérőjű, 200 négyzetméteres új medencét. A hullámokat egy speciális labda generálja majd. Ilyen kialakítású medence az országban csupán négy van.

Néhány hete még csak papíron tudták mutatni a szakemberek az új hullámmedencét, most azonban már ténylegesen is elkezdődött az építkezés.

TÓTIN LÓRÁNT, igazgató, Termálfürdő Kft.: A munkaterület átadása is megtörtént idén január elején, most pedig már szépen haladnak is a munkálatokkal. Remélhetőleg minden rendben lesz, az ütemet tudják tartani. Itt láthatjuk, hogy alul a beszintezés már megtörtént, illetve a betontest kiöntése zajlik éppen.

A betonalap elkészülte után a 17 méter átmérőjű medence oldalfalát alakítják ki, majd a gépházat építik-tette hozzá Tótin Lóránt. Az új medence a strandfoci pálya közelében lesz, a fürdő ezen része eddig viszonylag kihasználatlan volt.

TÓTIN LÓRÁNT, igazgató, Termálfürdő Kft.: Csúcsnapokban,amikor szerencsésen, teltház körüli létszámunk megvolt akkor volt az, hogy ezen a területen is már többen idáig elmerészkedtek. De mostmár ők is medenceparton tudják élvezni a strandolást. Nagyon valószínű, hogy az újdonság erejénél fogva meg maga a különlegesség miatt talán még egy elhúzó hatás is lesz a többi medencétől.

A vízmélység a szélén 110 cm lesz, befelé haladva pedig 140 cm-ig mélyül.  A hullámokat pedig egy speciális labda generálja majd a 200 négyzetméteres medencében. Az országban összesen négy városban található ilyen különleges kialakítású hullámmedence. A tervek szerint május végén már birtokba is vehetik a fürdőzők.