Még lehet pályázni

906

Még szeptember 5-ig lehet benyújtani az önkormányzathoz a pályázatokat. A gazdasági bizottságnál 300 ezer, az oktatási bizottságnál szintén 300 ezer a közbiztonsági bizottságnál pedig 100 ezer forint a pályázati keret.

A bizottságok által kiírt keretekre évente kétszer, most éppen a június 30-tól december 31-ig terjedő időszakra lehet pályázni. A határidő szeptember 5-e – mondta Ferenczi Norbert önkormányzati képviselő.

DR. FERENCZI NORBERT, bizottsági elnök: ,,Három bizottsági keret van, tehát minden bizottság dönt bizonyos nagyságú keretekről. A gazdasági bizottságnál a pályázható limit 300 ezer. Ugyanilyen 300 ezres limitje van az oktatási bizottságnak és a közbiztonsági bizottság, ami egy új keretet használ. Jogügyrendi bizottságként is ismeretes az 100 ezer forint maximum támogatásban részesítheti a pályázókat.”

A pályázatkiírás célja a civilek és a helyi kezdeményezések támogatása. A kereteknek három fő területe van: az idegenforgalom, a kultúra és oktatás, valamint a közbiztonság. Az önkormányzati képviselő arról is beszélt, hogy a legtöbb pályázat a kultúra a legkevesebb pedig a közbiztonsági témakörben érkezik.

DR. FERENCZI NORBERT, bizottsági elnök: ,,Tehát ha célt szeretnének érni, akkor én azt javaslom, hogy ezt vegyük figyelembe, hiszen a kulturális vonalon nagyon sok hagyományos pályázat érkezik be és nagyon nehéz a döntés. Ilyenkor sokszor arra kényszerülünk, hogy kevesebb összeggel támogassunk egy egyébként nagyon méltó pályázatot.”

A közbiztonsági pályázattal elsősorban a közbiztonsággal kapcsolatos tevékenységeket, illetve versenyeket támogat az önkormányzat.

DR. FERENCZI NORBERT, bizottsági elnök: ,,Ez a verseny lehet bűnmegelőzés, vagy katasztrófa védelem, vagy közbiztonság területén szervezett verseny, vagy olyan diákokat érintő megmozdulás, ami anyagi erőforrást igényel az önkormányzat részéről.”

De sokszor támogatnak olyan egyéni kezdeményezéseket is, amelyek a közterületek állagmegóvásával, a közbiztonsággal kapcsolatosak – hangsúlyozta Ferenczi Norbert.