Még nagyobb hangsúly a bűnmegelőzésre

871

Hogy hogyan alakult a statisztika a ceglédi rendőrkapitányság illetékességi területén, arról pontos számok csak később kerülnek nyilvánosságra. A ceglédi rendőrkapitány azonban stúdiónkban arról már beszélt, hogy már a 2016-os év is nagyon eredményes volt és ezt 2017-ben is tartani tudták.

 Az országos adatokat már összesítették. Megyékre lebontva már nyilvánosságra is hozták, hogyan alakult a rendőrség szempontjából a 2017-es év. Az egységes bűnügyi statisztika alapján – amit az ügyészség hitelesített – készülnek a jelentések. A januári országos rendőr főkapitányi beszámoló után a főkapitányságok tartanak beszámolót, majd a rendőrkapitányságok.

TÖRÖK CSABA r. alezredes, kapitányságvezető, CRK: „Igazából valamikor február végén fogok tudni ténylegesen beszámolni arról, hogy milyen számok, bűnügyi mutatók jelentkeztek itt a járásban. De összességében a folyamatokat nyilván látjuk, hiszen havonta értékeljük ezeket az adatokat, mert a munkánkhoz elengedhetetlen, hogy melyik irányba kell jobban odafigyelnünk. És azt tudom elmondani, ami én azt gondolom, hogy jó hír, hogy a 2016-os év is már nagyon kedvező volt az előző időszakhoz képest és ezt a trendet tudtuk tartani.”

A bűncselekmények száma nem ugrott meg és a nyomozások eredményessége is javult. Egyre többször volt eredményes a nyomozás és a felderítés.

TÖRÖK CSABA r. alezredes, kapitányságvezető, CRK: „Én azt gondolom, hogy a járásban elértünk egy olyan szintet, ami szerintem már abban az esetben lesz csak jobb, ha a bűnmegelőzés kapcsán is tudunk még előrébb lépni. Ebben pedig nagyon nagy felelőssége van a rendőrségnek, hogy milyen programokat készít, azt hogyan, kiknek adja át, azt hogyan fogadják az állampolgárok, hiszen itt egy aktív gondolkodást, cselekvés szükséges az állampolgárok részéről is, hogy ő maguk ne váljanak bűncselekmények áldozatává.”