Megnézték a sportberuházásokat

1202

A Sportuszodánál szinte teljesen elkészült a Klubház és a Panzió, a Malomtószéli Sporttelep egyes részeinél azonban még folynak a munkálatok. Épül a centerpálya és csapadékvíz elvezetés. A város képviselőtestület ma délelőtt nézte meg, hogyan haladnak a sportberuházások.

A Sportuszoda büféjében gyűlt ma össze a város képviselő-testülete. Horváth József a CVSE ügyvezető elnöke vezette körbe őket az új Klubház és Panzió épületében. A létesítményben két finn és egy infraszauna is van, de a jövőben szeretnének majd még egy szaunát a helyiségbe. Az emeleten hat három ágyas és három kétágyas szoba is helyt kapott. De egy nagy konferenciatermet is kialakítottak, külön tárgyalóval. A Klubház mindemellett akadálymentesített is.

HORVÁTH JÓZSEF, ügyvezető elnök, CVSE: ,,Ennek a bejárásnak elsősorban az volt a célja, hogy a város képviselő-testülete, amely önerővel is támogatta az uszoda építését megismerkedjen a legújabb ékszerdobozunkkal, amely a CVSE Klubház és Panzió nevet viseli. Természetesen a további beruházásokról is tájékoztassuk a képviselő-testület tagjait.”

A Klubház és Panzió mindenki előtt nyitva áll, de elsősorban az uszodát használó sportolóknak és szülőknek és úszni vágyóknak készült – mondta az ügyvezető elnök.

HORVÁTH JÓZSEF, ügyvezető elnök, CVSE: ,,Szeretnénk, hogy a nyári edzőtáborok okán külföldről és Magyarországról a kézilabda klubok is igénybe vennék ezt a szolgáltatást. Ami egyébként már meg is történt, hiszen Németországból már voltak vendégeink és nemsokára a kanadai válogatottat is itt köszönthetjük, ami nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hiszen a város hírnevét ezúton is tudjuk öregbíteni. Mindemellett itt zajlik a CVSE klub élete is ebben az épületben.”

A képviselő-testület kilátogatott a Malomtó széli sporttelepre is. A 748 férőhelyes lelátó elkészült. Az épület földszintjén szép, tágas öltözők, vizesblokkok és orvosi szoba is helyett kapott. De van még konditerem, valamint tárgyaló és klubhelyiség is. a Sporttelepen még elkészítik majd a centerpályát, valamint a csapadékvíz elvezetést és a szennyvíz bekötést.

HEGEDŰS ÁGOTA, alpolgármester: ,,Polgármester úr távolléte miatt én fogom megköszönni, Horváth úrnak ennek a létesítménynek a létrehozását. Nagyon büszkék vagyunk rá, hiánypótló volt a város részéről egy ilyen sportszálló. Minimalista stílusban épült és úgy gondolom, hogy a sportolóknak ez tökéletesen megfelel, mint ahogy hallottam más vendégek is igénybe veszik a szállót. Cegléd Város Önkormányzata ehhez a létesítményhez nem járult hozzá, de viszont a napelem parkhoz több millió forintot biztosítottunk azért, hogy a működés és a fenntartás olcsóbb legyen.”

A Klubház TAO pénzből jöhetett létre. A Sporttelepen a lelátó mintegy 400 millió forintos állami támogatásból épült. A centerpálya, a termálkút, a csapadékvíz elvezető rendszer valamint a térkövezés szintén az egyesület TAO-s támogatásából valósul meg.