Megrendezték az első Judo Bajnokságot a ceglédi csarnokban

1489

Özbas Szofi és Árvai Péter aranyat nyert a Judo Központban megrendezett első versenyen. A megmérettetésen több százan vettek részt, köztük a Ceglédi Szakosztály sportolói is. Mindenki a legjobb tudása szerint állt a tatamira.

A Magyar Judo Szövetség Bíró Bizottsága is részt vett a Ceglédi Judo Központban szervezett országos bajnokságon. Ez az alkalom azért is volt különleges, hiszen most először léphettek tatamira a éles helyzetben a sportolók a ceglédi csarnokban. A város nevében Kónya Ágnes köszöntötte az edzőket, bírókat, a versenyzőket és a közönséget.

KÓNYA ÁGNES, önkormányzati képviselő: ,,Nagy örömünkre szolgál, hogy felépült és néminemű hisztéria keltés a vélt és valós problémák feltárása után ez a csarnok a funkciójának megfelelően működhet és az első hivatalos versenyét megrendezhetik Magyarországon judo sportágban.”

Az sem véletlen, hogy a Judo Szövetség a városban építette meg a Csarnokot, hiszen Cegléd több évtizede judo központként funkcionál az országban. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a szép eredményeket elért ceglédi sportolók.

KÓNYA ÁGNES, önkormányzati képviselő: ,,Olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós, feltörekvő Ungvári Attila és az országos bajnokságokon és nemzetközi versenyeken elért szép eredményekkel büszkélkedő versenyzőink.”

Most, hogy végre birtokba vehették a Judo Központot még jobban tudnak készülni az előttük álló versenyekre.

KÓNYA ÁGNES, önkormányzati képviselő: ,,Bíró Tamás, Bíró Sándor és Bíró Norbert edzők segítségével nagyon komoly munka folyik. Nagyon remélem, hogy a megszépült környezetben a sporthoz és a sportághoz méltó környezetben még jobb munkát, még sikeresebben és még eredményesebben tudják végrehajtani ezt a feladatot.”

A bajnokságra szinte az ország minden tájáról érkeztek versenyzők. Több százan léphettek a tatamira, köztük a Ceglédi Szakosztály sportolói is. Mindenki a legjobb tudása szerint mérkőzött, a legjobbakat érmekkel jutalmazták. A ceglédi sportolók közül aranyat nyert Özbas Szofi és Árvai Péter, ezüstöt Vég Zsombor, bronzérmet Klein Dorina és Száraz Lőrinc vehetett át.