Megszépülnek a város óvodái és bölcsődéi

1156

Több mint 30 millió forintból szépülnek a nyáron a város óvodái és bölcsődéi. Összesen 12 épületben végeznek felújítási munkákat. Van, ahol nyílászárókat cserélnek, padlóburkolatot javítanak, fűtést korszerűsítenek és udvart tesznek rendbe. A fejlesztések a nyár végéig, az óvodák újranyitásáig elkészülnek.

Jól haladnak a felújításokkal a Pest úti óvodában is. Az intézményben termeket, folyosókat festettek, továbbá a nyílászárókat is kicserélték. A Dózsa György utcai bölcsődében pedig kicserélték a kazánt, a korszerű, új rendszernek köszönhetően kisebb fűtésszámla várható majd a télen. Valamint lecserélik a már elavult nyílászárókat és a termekben levő padlóburkolatot is kijavítják.  

MÓTYÁN KRISZTIÁN, ügyvezető, VÁRVAG Kft.: ,,A szokásos óvodai felújítási munkákat végezzük, intézményi felújításokat, gyakorlatilag mind a 12 épületben végzünk felújításokat, nyílászáró cseréket, padlóburkolat javításokat, állagmegóvásokat. Van, ahol fűtéskorszerűsítés folyik kisebb ütemben, van, ahol óvodai udvart fogunk rendbe tenni.”

Ahhoz, hogy az intézmények jól működjenek, elengedhetetlenek ezek a fejlesztések. A VÁRVAG Kft. munkatársai még kora tavasszal végigjárták az épületeket és a szükséges változtatásokról egyeztettek a dolgozókkal. Bruttó 32 millió forintból szépülhetnek az épületek.

MÓTYÁN KRISZTIÁN, ügyvezető, VÁRVAG Kft.: ,,Azt mondanám, hogy három csoportra lehetne osztani, van egy energetikai felújítási csomag, ez nagyjából 21 millió forint, van egy állagmegóvási az 5 millió forint, a többi pedig olyan belső felújítási munkák, amik nagyon sok részből állnak.”

A tervek már márciusban elkészültek, most pedig nyáron, amíg a gyerekek távol vannak, elvégzik a szükséges munkálatokat. Augusztusra mindennek kész kell lennie, hogy a kicsik újra birtokba tudják venni a létesítményeket. Az új környezetben nem csak ők, hanem a dolgozók is sokkal jobban érzik majd magukat.