Megvédte bajnoki címét Török Tamás

659

A Dózsa György úti Simon János Kosárlabdacsarnok két szőnyege adott otthont szombaton a III. Honvéd Kupának, ami egyben a 2019. évi felnőtt kötöttfogású országos bajnokságnak felelt meg. A viadalon a 10 bajnoki cím sorsa 79 versenyző között dőlt el. A Ceglédi VSE hét birkózóval képviseltette magát. A ceglédi csapatból hiányzott a válogatott Nagy Péter és a szintén válogatott kerettag Kecskeméti Krisztián. Mind a ketten vállműtét után lábadoznak. A ceglédiek ennek ellenére remekül helytálltak. Egy bajnoki cím mellett egy-egy ezüst- és bronzérmet, valamint egy negyedik és két ötödik helyet is begyűjtöttek. Ezzel a csapatverseny második helyén végeztek a házigazda Honvéd mögött. A bajnoki aranyat a 60 kg-ban versenyző Török Tamás szerezte meg, aki ezzel megvédte a tavaly megszerzett bajnoki címét. Tamás egy magabiztos, pontozásos (6-1) és egy technikai tusgyőzelemmel (9-0) jutott az elődöntőbe, ahol szintén technikai tusgyőzelmet (8-0) aratva jutott a döntőbe. A döntő első menetében a bírók Tamást intették először, de a lenti helyzetet kivédekezte, így kaposvári ellenfele szerzett vezetést 1-0-ra. A második menetben nagyobb iramot diktált és így a bírók az ellenfelét is megintették. Lentről meg is pörgette ellenfelét, amivel 3-1-re átvette a vezetést, s az állás a mérkőzés lefújásáig már nem változott. Ezzel a még mindig junior korosztályú Tamás második felnőtt bajnoki címét szerezte meg. A dobogóra még a Kecskeméti testvérek, Ferenc és Dávid állhatott fel. Feri a 63 kg-ban három győztes és egy vesztes mérkőzés után a második, öccse, Dávid elsőéves juniorként a legkisebb súlycsoportban, 55 kg-ban két-két vesztes és győztes mérkőzés után a harmadik helyen végzett.
2019. évi felnőtt kötöttfogású országos birkózóbajnokság, III. Honvéd Kupa
55 kg 3. Kecskeméti Dávid 4. Horváth Csaba
60 kg 1. Török Tamás
63 kg 2. Kecskeméti Ferenc 5. Tóth Levente
77 kg 5. Mohella Flórián
Csapatverseny
1. Honvéd 61 pont
2. CVSE 23 pont
3. BVSC-Ganz 18 pont
A bajnokságon a ceglédi nevelésű, de már nem ceglédi színekben versenyzők is szép eredményeket értek el.
Eredmények
60 kg 3. Andrási József (Honvéd)
63 kg 4. Kmegy Dániel (Vasas)
67 kg 3. Tóth Martin (Honvéd) 4. Kozák István (Soltvadkert)
77 kg 3. Kottes Pál (Sziget SC)
87 kg 1. Lőrincz Viktor (Honvéd)
Lőrincz Viktor 2014-től zsinórban a hatodik bajnoki címét szerezte meg. Lőrincz Tamás betegség miatt kénytelen volt kihagyni az ob-t.
Szintén szombaton a legkisebbek Kiskunfélegyházán, a Kiskun Kupa, id. Besze László Nemzetközi Emlékversenyen léptek szőnyegre. A Ceglédi VSE tíz fiatallal képviseltette magát, akik szép eredményeket értek el az igen erős mezőnyben.
Kiskun Kupa, id. Besze László Nemzetközi Birkózó Emlékverseny
Gyermek II.
26 kg 2. Rafael Sándor
Gyermek I.
26 kg 5. Ungvári Zalán és Józsa Nikolett
28 kg 2. Budai Milán
Diák II.
26 kg 3. Máté Miklós
38 kg 3. Budai Ferenc
42 kg 1. Ungvári Tibor
Diák, leányok
43 kg 3. Józsa Kinga
Vasárnap második alkalommal került megrendezésre a Filus Sándor Emlékverseny, amely idén a serdülő korosztály kötöttfogású országos bajnoksága volt Soltvadkerten. A viadalon 11 súlycsoportban közel 50 egyesület 151 birkózópalántája próbált szerencsét. A Ceglédi VSE ebben a korosztályban nyolc birkózóval képviseltette magát. A csapat fele utolsóéves diákként indult el az idősebbek között. A ceglédi fiatalok végül egy ezüst- és két bronzéremmel, valamint két ötödik hellyel zárták a bajnokságot. A döntőbe a 44 kg-ban induló Rafael Dániel jutott két könnyű mérkőzést követően. A döntőben viszont már nem bírt esztergomi ellenfelével, és így meg kellett elégednie a bajnoki ezüstéremmel. A két bronzérmet a 38 kg-ban Józsa Attila és a 75 kg-ban szőnyegre lépő Csiszár Márkó szerezte meg.
Serdülő kötöttfogású országos birkózóbajnokság, Filus Sándor Emlékverseny
38 kg 3. Józsa Attila
44 kg 2. Rafael Dániel
48 kg 5. Manczák Ruben
52 kg 5. Mizsei Milán
75 kg 3. Csiszár Márkó